Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 22:11
Čas čítania 0:37
Martin Adam Pavlík TASR

Ruská invázia na Ukrajinu sa začne každým dňom leteckým bombardovaním, varuje poradca Bieleho domu.

Ruská invázia na Ukrajinu sa začne každým dňom leteckým bombardovaním, varuje poradca Bieleho domu.
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
POLITIKA RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ UKRAJINA USA
Uložiť Uložené

Americké spravodajské služby sa zároveň domnievajú, že je možný rýchly útok aj na hlavné mesto Ukrajiny Kyjev.

O rusko-ukrajinskom konflikte ťa pravidelne a včas informujeme, keďže pozorne sledujeme vývoj a napätú situáciu. Všetko pokope nájdeš tu. Naposledy sme ťa informovali, že Kyjev dal Rusom 48-hodinové ultimátum. 

Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v piatok vyhlásil, že Rusko už má v tejto chvíli dostatok síl na uskutočnenie veľkej vojenskej operácie proti Ukrajine a útok sa môže začať každým dňom. 

Sullivan na brífingu v Bielom dome bez uvedenia konkrétnych dôkazov povedal, že každý Američan, ktorý sa nachádza na Ukrajine, by mal odísť v priebehu nasledujúcich 24 až 48 hodín.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR


Podľa poradcu Bieleho domu sa americké spravodajské služby domnievajú, že ruský prezident Vladimir Putin by mohol nariadiť inváziu ešte pred koncom zimných olympijských hier v Pekingu a že je možný rýchly útok aj na hlavné mesto Ukrajiny Kyjev.

Ruská invázia by sa mohla podľa Sullivanových slov začať bombardovaním. „Ak sa útok odohrá, pravdepodobne sa začne leteckým bombardovaním a raketovými útokmi, ktoré by zjavne mohli usmrtiť civilistov,“ varoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia