Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2022 o 21:17
Čas čítania 0:52
Adam Novosad TASR

Putin hromží a tvrdí, že USA sa snažia spomaliť rozvoj Ruska. Vraj preto naschvál rozdúchavajú napätie na Ukrajine

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Vladimir Putin dnes verejnosť informoval o vývoji situácie v rusko-ukrajinskom konflikte na tlačovej konferencii po stretnutí s Viktorom Orbánom.

Vladimir Putin vyhlásil, že Ukrajina je pre USA „nástrojom“, pomocou ktorého sa snažia spomaľovať rozvoj Ruska. Povedal to vo svojom prejave na tlačovej konferencii po stretnutí s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorý cestu do Moskvy napriek napätej situácii označil za „mierovú misiu“. 

Podľa Putina sa chce Rusko vyhnúť negatívnemu vývoju udalostí na Ukrajine, avšak na to je potrebné, aby všetci brali ohľad na záujmy každej zo zúčastnených strán.

„Podotýkam, že pozorne analyzujeme písomné odpovede USA a NATO. No už teraz je jasné, že boli odignorované zásadné ruské obavy,“ uviedol ruský prezident. Hlavné požiadavky Ruska, medzi ktoré patria bezpečnostné záruky vo východnej Európe, podľa neho Západ odignoroval.

Putin
Zdroj: TASR/AP

„Je potrebné nájsť spôsob zabezpečenia záujmov a bezpečnosti všetkých účastníkov tohto procesu – aj Ukrajiny, aj európskych krajín a Ruska. No to je možné dosiahnuť iba pri serióznom a premyslenom postoji k dokumentom, ktoré sme predložili. Dúfam, že tento dialóg bude pokračovať,“ dodal Putin.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Na Ukrajinu medzitým pricestoval britský premiér Boris Johnson, ktorý absolvoval rokovania s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Johnson na kritiku toho, že Veľká Británia a Spojené štáty americké ruskú hrozbu zveličujú, povedal, že všetky dôkazy, ktoré majú k dispozícii, tieto varovania potvrdzujú.

„Je to jasná a naďalej prítomná hrozba,“ povedal Johnson, podľa ktorého dôkazy ukazujú, ako sa Rusko pripravuje na „hroziacu vojenskú akciu“. Prezident Putin podľa britského premiéra drží zbraň pri hlave Ukrajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia