Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti OOCR Stredné Slovensko.
31. januára 2022, 13:30
Čas čítania 2:18
Sponzorovaný obsah

Zimná sezóna sa ešte nekončí. Máme pre teba niekoľko tipov, ako ju využiť naplno

Zimná sezóna sa ešte nekončí. Máme pre teba niekoľko tipov, ako ju využiť naplno
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE PO SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Chceš si užiť šport, turistiku alebo iba hľadáš oddych? Na strednom Slovensku nájdeš všetko.

Zimná sezóna je v plnom prúde, a preto máš teraz dobrú šancu vyskúšať rôzne zimné športy. V regióne Stredné Slovensko je príležitostí na rôzne aktivity naozaj veľa, preto sme pre teba pripravili pár tipov na výlet. Dovolenku na horách si vieš vychutnať, aj keď nie si práve najlepší lyžiar a nevieš zdolávať svahy ako Vlhová. 

Chcem ísť na výlet

Pre milovníkov pohybu

Máš chuť na trochu adrenalínu, ale neznášaš preplnené lyžiarske strediská? Vyskúšaj teda skialp. Na strednom Slovensku nájdeš kopu skvelých miest, ktoré sú vhodné aj pre začiatočníkov. Na nabratie skúseností je vhodné stredisko Podkonice – Pleše alebo môžeš vyskúšať výšľap priamo od hotela Fuggerov Dvor (v Selciach) smerom na Selčiansky diel. Náročnejšie trasy skúšaj iba v prípade, že nejdeš sám/sama a máš už pár desiatok kilometrov v nohách. 

hory
Zdroj: Ski Šachtičky

Ak plánuješ dlhší výlet a pestrejší program s partiou alebo rodinou, osvedčenou lokalitou sú Donovaly. Skialpinisti môžu využiť tri vyznačené trasy so spoločnou zastávkou vo Zvolene. Ak ťa náročné výstupy omrzia alebo máš radšej klasické zjazdové lyžovanie, je tu stredisko PARK SNOW Donovaly. Lyžovačka doma je skvelá v tom, že ak sa ti jedno stredisko bude zdať príliš preplnené alebo tam nebudú práve ideálne snehové podmienky, na iný svah nemusíš cestovať ďaleko. Okrem Donovalov sa môžeš spustiť aj v Ski Šachtičky, Selce Čachovo alebo Ski Králiky.

Ak ti skialp alebo klasické lyže nie sú po chuti, čo tak skúsiť bežky? Skalka pri Kremnici je známa vysokou úrovňou upravovania tratí nielen pre klasiku, ale aj skate. V tomto raji bežeckého lyžovania si môžeš užiť tri okruhy s desiatimi rôznymi trasami, dve trate a štadión. Bežkovanie sa dá užiť dokonca aj v meste, priamo v centre Banskej Bystrice, na plážovom kúpalisku.

bežky
Zdroj: mesto Kremnica

Ak si netrúfaš na šoférovanie v horách alebo nemáš vlastné auto, do strediska Donovaly, na Šachtičky alebo z Kremnice na Skalku ťa už tretiu sezónu odvezú skibusy. Jazdia počas víkendov, sviatkov aj prázdnin. Takýmto spôsobom navyše nemusíš byť zodpovedným šoférom a cestu si užiješ spolu s partiou. 

Chcem ísť na svah

Netreba zabúdať ani na relax

Vybehnúť na otočku vyblázniť sa na svah znie síce super, ale určite je pohodlnejšie ísť na predĺžený víkend či dovolenku. Pri plánovaní výletu si najprv rozmysli program a podľa toho hľadaj vhodné ubytovanie. Ak plánuješ väčšinu času tráviť na svahu alebo v horách, zameraj sa na miesta v tesnej blízkosti stredísk. Využi napríklad Fuggerov Dvor v Selciach, Residence hotel & club na Donovaloch, horský hotel Šachtička či penzión Guldiner na Skalke. A povedzme si na rovinu, čo je lepšie než po celom dni vonku mať vyložené nohy, nič nerobiť a nechať sa rozmaznávať vo wellness

wellness
Zdroj: Hotel Residence & club

Romantika na horách

Vieme, že dni plné športu nie sú pre každého. Pobyt si môžeš spestriť zaujímavými výletmi po okolí, nájdeš tu napríklad vodopády, ktoré sa v zime zmenia na ľadopády. Pre menej náročnú vychádzku ti odporúčame navštíviť Kralický vodopád či 20-metrový ľadopád na Skalke. Ten síce nevznikol prírodnou činnosťou, ale aj tak láka množstvo návštevníkov. Takáto ľadová stena sa nachádza len na pár miestach na Slovensku a je prístupná na lezenie pre širokú verejnosť. Romatickú turistiku ti zasa ponúkne skalná vyhliadka na Suchom vrchu, kde si môžeš užiť nenáročnú prechádzku lesom a prechod malou tiesňavou po kovových rebríkoch. Veľkolepé výhľady po okolí uvidíš z rozhľadne na Krahulskom vrchu. 

Veríme, že sme ti poskytli pár užitočných tipov, kam sa najbližšie vybrať na výlet. Na strednom Slovensku toho nájdeš oveľa viac, podrobnejšie informácie, ako aj tipy na ďalšie miesta hľadaj na centralslovakia.eu.

vodopád
Zdroj: 3ie.sk
logo
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia