Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2022, 20:15
Čas čítania 1:04
Ivan Koribanič

Viedenské letisko otvorilo ultramoderné spacie kabínky. Samy sa čistia, je v nich zadarmo wifi, noc vyjde na 48 eur

Viedenské letisko otvorilo ultramoderné spacie kabínky. Samy sa čistia, je v nich zadarmo wifi, noc vyjde na 48 eur
Zdroj: Zzzleepandgo/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI LETISKO SCHWECHAT SPACIE KABÍNKY VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Cena za takúto kabínku vychádza na 9 eur za hodinu. Dá sa v nej ubytovať aj na celú noc s tým, že príchod je možný od 20.00 h a odchod je najneskôr do 10.00 h nasledujúceho dňa.

Na viedenskom letisku Schwechat sa už cestujúci budú môcť najnovšie aj vyspať. K dispozícii totiž budú mať 16 špeciálnych spacích kabínok. Tie na letisku otvoril taliansky start-up Zzzleepandgo, upozornil Pelikan.

„S okamžitou platnosťou umožňujeme všetkým cestujúcim novú pohodlnú službu na termináli. Cestujúci, ktorí strávia na letisku dlhší čas, môžu teraz prečkať čakaciu lehotu uvoľnene a pokojne v moderných spacích kabínach vyvinutých spoločnosťou Zzzleepandgo,“ povedal generálny riaditeľ viedenského letiska Julian Jäger.

Cena za takúto kabínku vychádza na 9 eur za hodinu. Dá sa v nej ubytovať aj na celú noc s tým, že príchod je možný od 20.00 h a odchod je najneskôr do 10.00 h nasledujúceho dňa. Takýto pobyt vyjde na 48 eur. Tieto kabínky cestujúci nájdu na termináli 3. Ubytovanie je možné zarezervovať si online, prípadne priamo na mieste.

Firma Zzzleepandgo chce do konca roka 2022 tieto kabínky zabezpečiť na ďalších 16 medzinárodných letiskách, dokopy v 9 krajinách.

Kabínky, alebo inak povedané kapsuly, sú vybavené elektrickými zásuvkami, USB portmi a takisto aj bezplatným internetom. V rámci vybavenia sú v kabínke police a skladací stolík. Popri zaspávaní alebo oddychovaní sú k dispozícii aj filmy a hudba. K dispozícii je aj ventilácia a nepriehľadné závesy.

Letisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinkyLetisko, swechat, kabinky
Zobraziť galériu
(5)


Start-up tento projekt prezentuje ako inteligentné salóniky. Tie majú cestujúcim poskytnúť pokojné miesto na spanie, odpočinok alebo prácu.

Ak sa cestujúci rozhodne, že si rezerváciu spraví priamo na mieste, môže tak urobiť priamo v kabínke. Virtuálna recepcia bude vyžadovať pas, kreditnú kartu a podľa požiadaviek aj covid pas.


Ak je už cestujúci ubytovaný, jeho pobyt mimo kabínky nie je nijak limitovaný. Po odubytovaní sa moderná kapsula sama vyčistí a vydezinfikuje. Moderná ventilácia dokáže z ovzdušia odstrániť vírusy a baktérie.

Domov
Zdieľať
Diskusia