Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 7:35
Čas čítania 0:40
Martin Adam Pavlík TASR

Muž z Juhoafrickej republiky prežil 11-hodinový mrazivý let v priestore nad predným kolesom lietadla

Muž z Juhoafrickej republiky prežil 11-hodinový mrazivý let v priestore nad predným kolesom lietadla
Zdroj: Getty Images/Manabu Takahashi
ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO
Uložiť Uložené

Takýmto spôsobom sa pokúsili dostať do Holandska napríklad migranti z Nigérie či Kene. Vlani objavila polícia na podvozku lietadla, ktoré pristálo na amsterdamskom letisku Schiphol, bezvládne telo nigérijského migranta.

V nedeľu na amsterdamskom letisku Schiphol ostali policajti v šoku po tom, čo objavili čierneho pasažiera ukrytého v prednej časti nákladného lietadla, ktoré do Amsterdamu priletelo z Juhoafrickej republiky. Informovala o tom agentúra Reuters.

„Muž sa má vzhľadom na okolnosti dobre a previezli ho do nemocnice,“ priblížila stav muža vo vyhlásení vojenská polícia, ktorá má na starosti kontrolu na hraniciach. Hovorkyňa polície Joanna Helmondsová povedala, že vek ani národnosť tohto muža zatiaľ nie sú známe. Jediné, čo vieme, je, že sa skrýval v priestore nad predným kolesom lietadla.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP


Agentúra AFP priblížila, že let z Johannesburgu do Amsterdamu trvá obvykle približne až 11 hodín. Podľa Helmondsovej je nezvyčajné, že sa mužovi vôbec podarilo prežiť v takej zime a výške. Polícia momentálne tento incident vyšetruje. 

Podľa policajnej hovorkyne sa čierni pasažieri pri letoch do Holandska vyskytujú len veľmi zriedkavo, pričom v minulosti sa do tejto krajiny takýmto spôsobom pokúsili dostať napríklad migranti z Nigérie či Kene. Vlani objavila polícia na podvozku lietadla, ktoré pristálo na amsterdamskom letisku Schiphol, bezvládne telo nigérijského migranta.

Domov
Zdieľať
Diskusia