Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2022 o 13:21
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

V Izraeli objavili prvý prípad „flurony“, nákazlivej kombinácie koronavírusu a chrípky

V Izraeli objavili prvý prípad „flurony“, nákazlivej kombinácie koronavírusu a chrípky
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

V krajine začnú podávať štvrtú dávku protikoronavírusovej vakcíny.

V Izraeli objavili vôbec prvý prípad nákazy tzv. flurony na svete. Podľa tamojších vedcov ide o nákazlivú kombináciu koronavírusu a chrípky. Lekári ju diagnostikovali mladej tehotnej žene. Dodali však, že majú podozrenie, že v krajine je omnoho viac zatiaľ nezachytených prípadov flurony, informuje Independent.

„Hneď po jej príchode jej diagnostikovali chrípku a koronavírus,“ povedal Arnon Vizhnitser, riaditeľ gynekologického oddelenia nemocnice Beilinson v meste Petach Tikva s tým, že oba testy vyšli pozitívne aj po viacerých kontrolách. Príznaky mladej ženy však boli podľa úradov len mierne.

Kombinácia podľa lekárov spôsobuje ťažkosti s dýchaním, keďže koronavírus rovnako ako chrípka napáda horné dýchacie cesty. Izraelské ministerstvo zdravotníctva aktuálne skúma prvý prípad flurony v krajine, aby zistilo, či kombinácia dvojitej nákazy môže spôsobiť vážnejšie ochorenie.

V krajine podľa nedeľného vyhlásenia izraelského premiéra Naftaliho Bennetta začnú podávať štvrtú dávku protikoronavírusovej vakcíny. Tá je zatiaľ určená pre zdravotníkov a ľudí vo veku 60 a viac rokov. V Izraeli od začiatku pandémie oficiálne zaznamenali takmer 1,4 milióna prípadov nákazy a 8 244 úmrtí na koronavírus.

Naftali Bennett.
Naftali Bennett. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia