Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021 o 12:34
Čas čítania 1:33
Ivan Koribanič

VIDEO: Slovenskí hokejisti do 20 rokov predviedli na MS proti Švédom sympatický výkon. Zápas zatienil zákerný faul na Šimona Nemca

VIDEO: Slovenskí hokejisti do 20 rokov predviedli na MS proti Švédom sympatický výkon. Zápas zatienil zákerný faul na Šimona Nemca
Zdroj: Youtube.com/IIHF WJC/reprofoto, Twitter.com/PatrikMitas/reprofoto
ŠPORT MS V HOKEJI 2021 SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Kvalitnejšie hralo jednoznačne Slovensko. Efektivitou sa však prezentovali najmä Švédi. Aj preto Slovensko porazili 3 : 0.

Slovenskí hokejisti odohrali v rámci majstrovstiev sveta v Kanade svoj druhý zápas. Proti Švédsku prehrali 3 : 0. Výsledok naznačuje jednoznačné víťazstvo Švédska. Opak je však pravdou. Ak by bol výsledok opačný, nikto by sa nemusel čudovať. „Od začiatku sme sa príliš chceli hrať s pukom. Neboli sme pripravení na tvrdú obrannú hru. Počas zápasu sme sa priebežne zlepšovali, ale Slovensko malo navrch,“ povedal tréner Švédska po zápase.
Slovenskí hokejisti po prvej tretine jasne dominovali, no aj napriek tomu prehrávali 1 : 0. Švédi sa dostali iba k 4 strelám na bránu. V náš neprospech využili hneď prvú presilovku po podrazení od Jakuba Demeka.

Druhá tretina bola podstatne vyrovnanejšia. Švédi dokázali streliť ďalší gól a zvýšili tak stav zápasu na 2 : 0.

V tretej tretine sme nedokázali streliť kontaktný gól. V 8. minúte prišiel zo strany Švédov zákerný faul. Dopustil sa ho Leo Loof. Mladý obranca veľmi tvrdo a nešetrne zrazil na ľad 17-ročného Šimona Nemca. Pri strete trafil Nemcovu hlavu. Slovenský obranca vstával z ľadu iba veľmi ťažko. Hlavný rozhodca Rus Yudakov po videoanalýze vyhodnotil zákrok ako nebezpečný útok na hlavu. Švédovi udelil trest 5 minút + do konca zápasu. Loof na tento verdikt reagoval úsmevom na tvári. Následne odišiel do šatne.

Pred koncom zápasu sa tréneri rozhodli pre hru bez brankára. Početnú prevahu sme nevyužili. Švédi dokonca potvrdili výhru gólom do prázdnej brány. Zápas sa skončil 3 : 0.

Slovensko odohralo doteraz dva zápasy. Prvý prehrali s USA tesne 3 : 2. Tak ako proti Američanom, aj proti Švédom boli hráči trénera Feneša outsidermi zápasu. Papierový deficit však v praxi nič neznamená. Hernou kvalitou sme dokázali plnohodnotne potrápiť veľkých favoritov na zisk medailí.

Zaujímavá je vzájomná štatistika počtu striel na bránu. Proti Švédom sme totiž od roku 2012 vždy jasne dominovali.


V skupine B nás čakajú ešte zápasy proti Rusku a Švajčiarsku. Práve Švajčiari majú rovnaký počet bodov ako my (0). Majú však zápas k dobru. Ten odohrajú proti USA. Američania sú v zápase jasným favoritom. Aj preto bude pre Slovensko pravdepodobne kľúčovým zápasom práve stretnutie so Švajčiarmi. Do štvrťfinále totiž postupujú prvé štyri krajiny z piatich.

Domov
Zdieľať
Diskusia