Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021, 10:52
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Igor Matovič: Mária Kolíková sa chodila s prezidentkou intenzívne dohadovať, ako povaliť vládu

NEWS IGOR MATOVIČ MÁRIA KOLÍKOVÁ
Uložiť Uložené

Igor Matovič aj naďalej neskrýva svoje znepokojenie v súvislosti s Máriou Kolíkovou, ktorá sa mu postavila počas koaličnej krízy.

Igor Matovič naďalej pokračuje v kritike ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Pre TA3 povedal, že má informácie o tom, ako Kolíková chodila do Prezidentského paláca za Zuzanou Čaputovou, s ktorou sa vraj dohodovala o tom, ako povaliť vládu. Údajne sa to udialo v čase koaličnej krízy, keď Matovič prišiel o stoličku premiéra a Marek Krajčí o post ministra zdravotníctva. 

Matoviča trápi aj vzťah s prezidentkou, sťažuje sa, že mu ani raz nepomohla v čase, keď bol predsedom vlády.

Zároveň tvrdí, že s ním pred rokom Zuzana Čaputová odmietla vystúpiť na tlačovke v čase pandémie. „O tom ľudia nevedia, to je podľa mňa obrovské zlyhanie človeka, ktorý má tú najvyššiu ústavnú funkciu a mal by sledovať v takýchto kritických situáciách dobro v spoločnosti, nie nejaký svoj falošný obraz o samom sebe alebo o samej sebe. Mňa to mrzí,“ povedal pre TA3. 

Súčasný minister financií naďalej neskrýva svoju nespokojnosť so stranou SaS. „Hoci je to 6-percentná strana, tvári sa, ako keby mala šesťdesiat. V tomto prípade si myslím, že ich pocit dôležitosti by narástol asi na 300-percentný výsledok vo voľbách,“ povedal Matovič.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Dobré veci by sa už presadiť nedali, lebo jedine s čím by SaS súhlasila, by prešlo,“ dodal Matovič, ktorý nesúhlasí s tým, aby strana Borisa Kollára odišla z vlády. Myslí si, že koalícia by sa okamžite rozpadla, a to aj napriek tomu, že bez Sme rodina sa podarilo schváliť dve dôležité reformy – reformu národných parkov a reformu zdravotníctva. Matovič predpokladá, že ak by odišiel Kollár, „mafia“ by si kúpila pár poslancov, čím by zablokovala fungovanie koalície. 

Matovič
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia