Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 23:16
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Vianočné prázdniny sa začnú o týždeň skôr, 18. decembra. Oznámil to minister školstva Branislav Gröhling

NEWS KORONAVÍRUS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

V dôsledku pandemickej situácie sa začnú vianočné prázdniny o týždeň skôr.

Tento rok sa žiaci a študenti môžu tešiť na predĺžené vianočné prázdniny. Minister školstva Branislav Gröhling vo štvrtok večer v televízii TA3 oznámil, že posledným vyučovacím dňom na školách bude tento rok 17. december a vianočné prázdniny sa oficiálne začnú 18. decembra.

Ministerstvo školstva sa rozhodlo predvianočný vyučovací proces ukončiť predčasne, aby pomohlo stabilizovať epidemickú situáciu. Žiaci tento rok nebudú mať prázdniny až od 23. decembra, ako by to vychádzalo za bežných okolností, ale od 18. decembra do 9. januára.

Branislav Gröhling
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Od najbližšieho pondelka 29. novembra nebude pokračovať výučba na základných umeleckých školách, svoje aktivity prerušia aj centrá voľného času, jazykové školy a skončia sa aj krúžky. Gröhling v TA3 vysvetľoval, že keby strana Sloboda a solidarita súhlasila s uzatvorením škôl od štvrtka, keď sa začal celoštátny lockdown, tak by už vyučovanie nikto do začiatku Vianoc opätovne nespustil.

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Minister školstva si nemyslí, že pandémiu vyrieši zavretie škôl, jedinou cestou je podľa neho očkovanie. Keď zistil, že konzílium odborníkov chce školy zatvoriť, pustil sa do boja. „Začal som okamžite argumentovať jednotlivými faktami, lebo celoplošné zatvorenie pre mňa nedáva absolútne zmysel,“ skonštatoval v televízii.

Domov
Zdieľať
Diskusia