Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 13:54
Čas čítania 0:52
Martin Adam Pavlík TASR

Treťou dávkou vakcíny je na Slovensku zaočkovaných už takmer 335 000 osôb

Treťou dávkou vakcíny je na Slovensku zaočkovaných už takmer 335 000 osôb
Zdroj: TASR/AP/Martin Meissner
NEWS KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO PFIZER VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Informuje o tom NCZI.

Už v auguste sme informovali o tom, že zistenia zverejnené izraelským ministerstvom zdravotníctva potvrdili pozitívny vplyv tretej dávky vakcíny Pfizer proti ochoreniu covid-19. Výrazne znižuje riziko nákazy, ako aj závažnosť priebehu ochorenia v porovnaní s tými, ktorí dostali len dve dávky.

Po desiatich dňoch od tretej dávky by mali byť zaočkovaní údajne o päť- až šesťkrát viac chránení, pokiaľ ide o vážny priebeh ochorenia a hospitalizáciu. Na Slovensku počas stredy (24. 11.) dostalo tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu covid-19 až 12 829 ľudí, dovedna ich je už 334 900. Uviedla to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

Registrácia na tretiu dávku sa na Slovensku spustila od 26. októbra pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou.

očkovanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa


Rezort však avizoval, že by chcel, aby tretiu dávku dostali ako prvé najohrozenejšie skupiny. V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

NCZI zároveň zaznamenalo za uplynulý deň 10 165 pozitívne testovaných osôb PCR testami, z toho bolo 967 vo vekovej skupine 65 a viac rokov. „Najviac pozitívnych výsledkov PCR testov (1 984) bolo zaznamenaných vo vekovej kategórii od 35 do 44 rokov, z toho bolo 915 mužov a 1 069 žien,“ spresnila Sivá.

Domov
Zdieľať
Diskusia