Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2021, 8:15
Čas čítania 0:55
Martin Adam Pavlík

Tretia dávka vakcíny proti covidu jednoznačne pomáha, hlásia z Izraela

Tretia dávka vakcíny proti covidu jednoznačne pomáha, hlásia z Izraela
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ďalšia dávka má zaočkovaným údajne priniesť päť- až šesťkrát väčšiu ochranu, pokiaľ ide o vážny priebeh ochorenia a hospitalizáciu.

Zistenia zverejnené izraelským ministerstvom zdravotníctva v nedeľu ukázali, že tretia dávka vakcíny Pfizer proti ochoreniu covid-19 u ľudí nad 60 rokov výrazne znižuje riziko nákazy a tiež závažnosť priebehu ochorenia v porovnaní s tými, ktorí dostali len dve dávky, píše portál Deutsche Welle. 

Po desiatich dňoch od tretej dávky by mali byť zaočkovaní údajne o päť- až šesťkrát viac chránení, pokiaľ ide o vážny priebeh ochorenia a hospitalizáciu. Veková skupina 60+ je obzvlášť citlivá na covid a v Izraeli bola očkovaná ako prvá, keď sa koncom decembra začala vakcinácia.

Zistenia boli porovnateľné so samostatnými štatistikami, ktoré minulý týždeň zverejnil izraelský poskytovateľ zdravotnej starostlivosti Maccabi, jedna z niekoľkých organizácií, ktoré podávajú posilňovacie tretie dávky s cieľom obmedziť najnovší, oveľa nákazlivejší variant delta.

Domov
Zdieľať
Diskusia