Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 9:51
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: Mimoriadne rokovanie vlády v utorok nebude, ministri a premiér budú o lockdowne rokovať v stredu

NEWS COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Dnešným dňom začína platiť nový covid automat, ktorý výrazne znevýhodňuje nezaočkovaných. Vzhľadom na epidemickú situáciu však nie je vylúčený ani oveľa striktnejší lockdown pre všetkých.

Aktualizované o 10.45 h: Úrad vlády vyvrátil informácie o zmene termínu rokovania vlády. Ministri a premiér budú zasadať k aktuálnej epidemickej situácii až v stredu o 10.00 h. 

Podľa informácií Refresheru mala v utorok mimoriadne rokovať vláda. Dôvodom je rapídne zhoršujúca sa epidemická situácia. Refresheru potvrdili informáciu viaceré zdroje z prostredia vládnej koalície. 

Témou malo byť zavedenie striktnejšieho lockdownu pre všetkých, pretože ani opatrenia v novom covid automate pravdepodobne nebudú stačiť na to, aby sa podarilo zvrátiť zhoršujúcu sa situáciu v slovenských nemocniciach.

Stredajšie rokovanie vlády pôvodne mali zrušiť vzhľadom na program premiéra, nakoniec však úrad vlády poslal médiám mail s informáciou, že presun termínu neplánujú. 

Viaceré nemocnice hlásia, že sú nútené odkladať plánované operácie a musia rozhodovať, koho ešte napoja na pľúcnu ventiláciu a koho už nie. Kapacity lôžok pre pacientov v najkritickejšom stave sú na minime.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský tvrdí, že sa blížime k humanitárnej kríze. V slovenských nemocniciach je už viac ako 3-tisíc pacientov, denne ich pribúdajú stovky. 

Späť
Zdieľať
Diskusia