Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Weblauncher.
29. októbra 2021, 14:15
Čas čítania 1:50
Sponzorovaný obsah

Akú stavbu nájdeš v záhrade najčastejšie?

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Záhradné stavby sú obľúbenými doplnkami mnohých záhrad a pozemkov. Sú praktickými pomocníkmi pri záhradkárčení, ale aj skvelým miestom na poriadny relax a oddych. Navyše majú aj estetickú hodnotu a vnášajú do záhrady harmonickú atmosféru.

Záhradné domčeky, chatky či záhradné altánky sú mimoriadne obľúbené záhradné stavby, ktoré záhrade dávajú akúsi pridanú hodnotu. Záhradné domčeky môžu slúžiť na pomoc pri záhradkárčení, chatky na poriadny relax a oddych a záhradné altánky napríklad na spoločné posedenia v záhrade s rodinou alebo priateľmi. Výhodou týchto záhradných stavieb je, že sa dajú využiť takmer na čokoľvek. Aj to je jeden z dôvodov, prečo ich popularita v poslednom období rastie čoraz viac.

Zahrada
Zdroj: Weblauncher

Praktickí aj estetickí pomocníci

Spomedzi záhradných domčekov môžete v záhradách najčastejšie vídavať záhradné domčeky na uskladňovanie náradia a pomoc pri záhradkárčení. Takéto záhradné domčeky sú veľmi praktické a uľahčujú pestovanie a starostlivosť o záhradu. Postarajú sa vám o systém a poriadok v záhrade. Tak budete presne vedieť, kde hľadať to, čo práve potrebujete. Záhradné domčeky na náradie sa väčšinou vyrábajú z drevených materiálov a už dávno neplatí, že vyzerajú ako stará drevená búda. Práve naopak. Záhradné domčeky na náradie sú dnes dostupné v rôznych vkusných a elegantných vyhotoveniach. Tak budú nielen praktickým pomocníkom, ale aj ozdobou záhrady. Záhradné domčeky sa môžu využívať aj ako miesto na oddych a rekreáciu. Mnoho z nich dnes už disponuje aj miestnosťou, ktorá môže slúžiť na relax, prípadne na prespanie.

Dokonalé miesto na relax

Väčšie drevené záhradné domčeky, respektíve záhradné chatky, sú pomerne častou súčasťou nielen záhrad, ale aj rekreačných oblastí. Záhradné chatky sú dokonalým miestom, ak potrebujete oddych, ale aj miesto na prespanie. Skvelo sa hodia do záhradkárskych oblastí, ale výnimkou nie je ani ich umiestnenie napríklad na pozemku pri jazere či v horách. Drevené chatky, ak sú dostatočne veľké, sa dajú využívať aj ako miesto na prenájom. Záhradné chatky môžu byť v niektorých prípadoch doslova miestom ako z rozprávky. Presvedčte sa o tom aj vy a inšpirujte sa výberom tých najkrajších rozprávkových chatiek!

Skvelé záhradné posedenie

V kategórii záhradné stavby nezaostávajú ani záhradné altánky. Sú ideálnym doplnkom do záhrady, ak hľadáte miesto na posedenia s rodinou či priateľmi, prípadne občasné gril párty alebo miesto na oddych a relax len pre vás. Záhradné altánky zároveň poskytujú ochranu pred silným slnkom, dažďom či vetrom. Dnes je ponuka altánkov široká, a tak v nej nájdete okrem klasických altánkov aj záhradné altánky, ktoré môžete využívať aj počas chladnejších dní či zimných mesiacov. Sú to práve uzatvárateľné záhradné altánky, ktoré skvelo poslúžia aj v prípade, ak si chcete vytvoriť o čosi viac súkromia.

Záhradné stavby, či už sú to záhradné domčeky, chatky, alebo záhradné altánky, so sebou prinášajú množstvo praktických výhod. Okrem toho sú aj skrášlením a doplnením celého priestoru. Pomocou nich si môžete nielen uľahčiť práce v záhrade, ale aj vytvoriť svoju vlastnú oázu oddychu priamo u vás doma v záhrade. Najčastejšou voľbou mnohých (nielen) záhradkárov sú práve záhradné domčeky a záhradné altánky, ktoré so sebou prinášajú mnoho výhod. Výnimkou však nie sú ani drevené záhradné chatky.

Domov
Zdieľať
Diskusia