Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2021, 8:55
Čas čítania 1:06
Ema Stanovská TASR

Úmrtie bývalého poslanca Pašku mohlo súvisieť s očkovaním proti covidu-19. ŠÚKL uzavrel ďalšie dva prípady

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

ŠÚKL na Slovensku eviduje sedem úmrtí, ktoré by mohli mať súvislosť s očkovaním.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) uzavrel ďalšie dva prípady úmrtia v súvislosti s očkovaním na prevenciu ochorenia covid-19.

V prvom prípade išlo o už medializovaný prípad muža vo veku 67 rokov. Ten bol očkovaný vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer-Biontech. V druhom prípade išlo o ženu vo veku 68 rokov, ktorá bola očkovaná vakcínou Vaxzevria od firmy Astrazeneca.

„V prípade muža, ktorým mal byť podľa medializovaných informácií bývalý poslanec Jaroslav Paška, nemožno vzhľadom na časovú súvislosť s očkovaním vylúčiť, že očkovanie prispelo k rozvoju komplikácií základného ochorenia pacienta a k následnému úmrtiu,“ informoval ŠÚKL. Súvislosť s očkovaním preto uzavrel ako možnú.

súkl
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V prípade úmrtia ženy súvisela príčina úmrtia so vznikom porúch zrážania krvi. „Vzhľadom na závery patologicko-anatomickej pitvy a časovú súvislosť s očkovaním bola kauzálna súvislosť medzi očkovaním a úmrtím vyhodnotená ako pravdepodobná.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia