Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Tatratea
2. novembra 2021, 13:30
Čas čítania 2:18
Sponzorovaný obsah

5 adventných kalendárov, s ktorými bude čakanie na Vianoce príjemnejšie

5 adventných kalendárov, s ktorými bude čakanie na Vianoce príjemnejšie
Zdroj: Unsplash/Olesia Buyar
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Môžeš si ho upiecť, vyrobiť alebo kúpiť taký, kde bude 24 miniatúr alkoholu.

Miluješ Vianoce a každý rok odpočítavaš dni do Štedrého dňa? Alebo máš niekoho takého vo svojom okolí? Skráťte si čakanie adventným kalendárom. December ubehne rýchlejšie, keď na teba každý deň čaká prekvapenie. V spolupráci s Tatratea sme si pre teba pripravili tipy na adventné kalendáre, ktorými môžeš potešiť seba aj blízkych. 

Nevyhadzuj rolky z toaletného papiera 

Rolky z toaletného papiera ti môžu poslúžiť na viacero rôznych vecí a práve adventný kalendár je jednou z nich. Nemusíš ich pritom ani strihať či skončiť s polepenými prstami. Môžeš do nich vložiť rôzne veci, napríklad malú čokoládu, cukríky alebo nejakú drobnosť, čo poteší.

Zohneš spodnú a vrchnú stranu a následne ich prelepíš ozdobnou papierovou páskou, ako vo videu. Potom stačí už len krabičky ozdobiť, označiť číslami a môžeš ich zavesiť alebo len poukladať do škatuľky – to už necháme na tvojej tvorivosti.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Namai★ Motinystė ★ Šeima (@maciulyte)

Adventný kalendár pre knihomoľa 

Milovníkovi kníh určite urobí väčšiu radosť adventný kalendár z kníh ako nejaké sladkosti. Ten sa dá vyrobiť veľmi jednoducho a naozaj ťa to nemusí stáť stovky eur. Ak nemáš na kupovanie nových kníh, zájdi na nejakú knižnú burzu alebo do antikvariátu, kde nájdeš stále dobré knihy aj za pár eur či centov

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Book Grocer (@bookgrocer)


Potom ich už len stačí zabaliť do papiera – či zvolíš obyčajný hnedý a dotvoríš ho alebo nejaký s vianočným motívom, necháme na teba. Prilep alebo napíš na knihy číslice tak, aby ich bolo dobre vidieť, a už ich len poukladaj na kôpku alebo ulož do krabice. Tip: Pri výbere kníh mysli na to, že by mohli tematicky sedieť napríklad s menami v kalendári alebo minimálne na 6. a 24. december vyber nejakú vianočne ladenú. 

Vianočný kalendár pre degustátorov 

Dospelého môžeš potešiť aj kalendárom, v ktorom si každý deň nájde nejakú vzorku alkoholu. Ak však nepatríš práve do klubu šikovných rúk, máme pre teba jeden tip: vianočný kalendár s 24 fľaštičkami Tatratea. Nájdeš v ňom desať druhov rôznych príchutí, od toho najslabšieho (22 %) až po ten najsilnejší (72 %). Môžeš teda degustovať ty alebo niekto, komu tento originálny adventný kalendár daruješ. Odporúčame však otvárať okienka až večer alebo teda vychutnávať si ich obsah

adventny kalendar, tatratea
Zdroj: Refresher

Upeč adventný kalendár v rúre

Ak ti to ide dobre v kuchyni, adventný kalendár môžeš sám upiecť – vo forme medovníkov. Tie rozhodne patria k Vianociam, tak prečo si neskrátiť čakanie ich zdobením. Zároveň je to super aktivita, pri ktorej môžeš prežiť voľný čas so svojím partnerom či rodinou.

Môžete si vyrobiť rôzne tvary a veľkosti aj motívy. Nemusí to byť len vo vianočnom duchu. Ak niekto, komu chceš adventný kalendár vyrobiť, miluje napríklad Harryho Pottera alebo Game of Thrones, môžeš ich vyzdobiť práve touto tematikou. Na internete určite nájdeš veľa inšpirácie. 

Využi veci, ktoré nájdeš v prírode

Vyrob si prírodný adventný kalendár, ktorý ti ešte pred 24. decembrom privodí atmosféru Vianoc, a to práve tým, ako bude vyzerať. Stačí si vziať domov nejakú halúzku a prípadne trochu čečiny, ktorou ju ozdobíš, a tak budeš mať doma nielen zaujímavý adventný kalendár, ale aj prírodnú dekoráciu. Na prekvapenia môžeš použiť obyčajné papierové vrecúška z voskového papiera alebo textilné. Čo do nich vložíš, je už na tebe. Môžu to byť sladkosti, kozmetika, vzorky kávy či bižutéria. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Meg Barnett (@megbarnetthome)

Adventný kalendár nie je len pre deti

Na Vianoce sa netešia len deti, ale aj dospelí, tak prečo by nemohli mať aj oni adventný kalendár? Svojho partnera, kamaráta alebo niekoho blízkeho môžeš potešiť aj vianočným kalendárom od Tatratea, ktorý skrýva v 24 políčkach desať rôznych príchutí. Obdarovaný sa tak môže tešiť každý deň na inú fľaštičku bylinného pokladu. 

Objednať
tatratea, adventny kalendar
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia