Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2021 o 16:06
Čas čítania 1:07
Adam Novosad TASR

Prezidentka Čaputová reaguje na Fica: Spýtajte sa Matoviča, ako veľmi ma má rád. Predčasné voľby sú podľa nej jedným z riešení

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová dnes diskutovala v televízii RTVS.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas uplynulého týždňa stretla s viacerými politickými lídrami z vládnej koalície aj parlamentnej opozície. Čaputová diskutovala s Petrom Pellegrinim, Borisom Kollárom, ale aj Robertom Ficom. Nestretla sa však s predsedom OĽaNO Igorom Matovičom.

Najdôležitejšia je podľa prezidentky stabilná vláda, ktorá bude schopná vyviesť Slovensko z krízy. Čaputovej sa nepozdáva, že predstavitelia vládnej koalície každý týždeň pravidelne rozprávajú o tom, že zvažujú odchod z vlády, povedala to v relácii O 5 minút 12 na RTVS.

Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová. Zdroj: TASR/Martin Baumann

V reakcii na aktuálnu situáciu pripustila, že jedným z riešení môžu byť predčasné voľby, ale odmieta, že by referendum o predčasných voľbách schválne zmarila. Zo zmarenia referenda ju obviňuje Robert Fico, na čo Čaputová uviedla, že Fico aj viacerí predstavitelia strany Smer-SD nehovoria pravdu.

Na osočovanie zo strany Fica, ktorý ju obvinil z toho, že podľa prejavu v parlamente, kde predniesla správu o stave republiky, je súčasťou vládnej koalície, odpovedala stroho. Vraj nech sa Fico spýta Matoviča, ako veľmi ju má v láske, keď tvrdí, že je aktívnou súčasťou vlády.

Namiesto krízy a hádok očakáva, že vláda sa bude snažiť zabezpečiť to, čo obyvateľov Slovenska najviac napĺňa – rodinné vzťahy a vzťahy s priateľmi, dôstojný život a spravodlivé zaobchádzanie.

Odporúčané
Slovenskí hasiči, ktorí zachraňovali Grécko: do očí sa nám tlačili slzy, keď nám miestni nosili jedlo aj pitie Slovenskí hasiči, ktorí zachraňovali Grécko: do očí sa nám tlačili slzy, keď nám miestni nosili jedlo aj pitie 3. októbra 2021 o 11:04

„Všetky tieto tri hodnoty alebo kvality boli v poslednom roku atakované. Prišli sme o svojich blízkych, báli sme sa o svoje životy, boli sme ohrození na sociálnej a ekonomickej situácii. Téma spravodlivosti je osobitnou kategóriou, ktorá je veľmi diskutovaná. Situácia je objektívne ťažká,“ zhodnotila prezidentka.

V závere svojho rozhovoru v RTVS však pochválila ministra Vladimíra Lengvarského za vedenie rezortu zdravotníctva, ktorý podľa nej jasne komunikuje a krajinu pripravil na zvládnutie tretej vlny lepšie ako v prípade tej druhej. Čaputová zároveň odsúdila útoky na zdravotníkov či pracovníkov očkovacích tímov.

Domov
Zdieľať
Diskusia