Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Reserved.
21. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 2:15
Sponzorovaný obsah

5 jesenných trendov, s ktorými urobíš v uliciach rozruch

5 jesenných trendov, s ktorými urobíš v uliciach rozruch
Zdroj: Reserved
MÓDA STREETSTYLOVÁ MÓDA
Uložiť Uložené

Tento rok je in vrstvenie tých najväčších protikladov: vyblázni sa pri kombinovaní materiálov, vzorov aj farieb.

Je načase urobiť v šatníku miesto pre svetre, dlhé nohavice a šľapky či látkové tenisky vymeniť za nepremokavú obuv. Či už si fanúšikom jesene, alebo ešte smútiš za letom, pripravili sme si pre teba inšpiráciu na outfity, vďaka ktorým bude jeseň tvoje obľúbené módne obdobie. V spolupráci so značkou Reserved a jej jesennou kolekciou si ukážeme, ako povýšiť vrstvenie na nový level, ktoré farby zaradiť do šatníka a ktoré letné kúsky netreba odkladať. 

Pozri si jesennú kolekciu
Reserved, jesenný lookbook
Zdroj: Reserved

Protiklady sa priťahujú

Ak existuje ideálne obdobie na ten najviac nadčasový módny trend, tak je to jeseň. Tento rok je in vrstvenie nielen rôznych farieb a vzorov, ale aj materiálov. Neboj sa k sebe dať najväčšie protiklady – saténové šaty a oversized kabát. 

Reserved, jesenná kolekcia
Zdroj: Reserved

Ak máš košeľu alebo sveter na gombíky, inšpiruj sa tipmi z Instragramu, ktoré sú jednoznačné – odviaž sa a naruš všetky zaužívané pravidlá. Pokojne vyskúšaj dať si na seba sveter či košeľu opačne, namiesto s gombíkmi dopredu s gombíkmi dozadu, alebo si ich pozapínaj presne tak, ako vidíš v tomto videu

Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved

Prvky z letného šatníka

Klobúčiky, satén či tielka so špagetovými remienkami. Tieto kúsky rozhodne ešte nemusíš odkladať na spodné poličky šatníka. Napríklad obľúbené letné klobúčiky sa dostali aj do jesenných kolekcií v rôznych materiáloch typických pre sychravejšie jesenné dni. Neboj sa ich skombinovať pri vrstvení ľahkého letného topu a vlneného svetra. Po práci iba zhodíš sveter a si pripravený na párty.

Reserved, oblečenie, jesenný lookbook
Zdroj: Reserved

Zemité odtiene v kontraste s výraznými farbami

Pre jesenné outfity sú typické skôr zemité odtiene, no nemali by sme sa báť doplniť ich aj pestrými, letnými farbami. Presne to hlásajú nastávajúce trendy. Rozbi svoje pochmúrne dni pestrofarebnými outfitmi, napríklad koženým kúskom v zelenej. 

Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved
Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved
reserved, oblečenie, jesenná kolekcia
Zdroj: Reserved

Nemusíš kompletne vymeniť celý svoj šatník, ak v ňom máš prevažne hnedú, sivú či čiernu. Stačí ti jeden výrazný kúsok, ktorý vieš kombinovať s rôznymi základnými, jednoduchými kúskami, ako napríklad biela košeľa či džínsy. Hitom jesene je zároveň tmavá modrá džínsovina, takže ak máš nejaký taký kúsok v skrini ešte z minulých rokov, je načase ho vytiahnuť. 

koža, kožená sukňa, jeseň, oblečenie
Zdroj: Reserved

Vyblázni sa so vzormi aj s materiálmi 

Vrstvenie sa netýka len rôznych typov oblečenia, ale aj vzorov a materiálov. Skvelým príkladom je aj nová kolekcia Reserved, kde nájdeš rôzne psychedelické potlače, šachovnicové vzory, ale aj flitrový textil, spomínanú kožu či vlnené úplety.

jesenná kolekcia reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved

Aj trendy z Instagramu hlásia, že odvážne outfity nepatria len horúcim letným dňom. Odviaž sa pri kombinovaní a zabudni na ten hlas v tvojej hlave, ktorý ti hovorí: „Toto si obliecť nemôžem, to sa nehodí.“ Môžeš sa inšpirovať aj týmto lookbookom, ktorý ti ukáže, že nohavice pod sukňu v rovnakom vzore sú jednoznačné áno, rovnako ako kombinácia matných a lesklých materiálov. 

reserved, jesenná kolekcia
Zdroj: Reserved
Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved

Topánky a doplnky s nádychom 90. rokov 

Ešte stále sa tešíme trendu masívnych topánok s výraznými podrážkami v kombinácii s takým protikladom, ako sú napríklad elegantné šaty, top a oversized kabát. Nesklamú ťa, čo sa týka pohodlia, ani počas daždivých dní a veľmi dobre sa kombinujú s rôznymi štýlmi. 

reserved
Zdroj: Reserved

Milovníčky retro kúskov poteší fakt, že sú čoraz viac trendy nielen doplnky, ale aj topánky v štýle 90. rokov. Móda z rokov minulých sa nevracia len v podobe širokých a zvonových nohavíc, veľmi výrazne ovplyvnila aj momentálny trend v rámci kabeliek.

Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved
Reserved, oblečenie
Zdroj: Reserved
reserved, jesenná kolekcia, oblečenie, doplnky, kabelka
Zdroj: Reserved
reserved, jesenná kolekcia, oblečenie, doplnky, kabelka
Zdroj: Reserved

Malé zaoblené s krátkou rúčkou alebo, naopak, veľké kabelky v štýle shopper bag by ti nemali v šatníku chýbať. Ak nejakú takú máš doma po mame, máš doma veľmi vzácny kúsok, ak ti podobný doplnok chýba, nájdeš ho aj v jesennej kolekcii Reserved.

Nakupovať
Domov
Zdieľať
Diskusia