Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 15:55
Čas čítania 3:34
Daniel Mikolášik

Boli sme čakať pápeža Františka na letisku: privítala ho aj prezidentka, ponúkli mu chlieb a soľ

Boli sme čakať pápeža Františka na letisku: privítala ho aj prezidentka, ponúkli mu chlieb a soľ
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
NEWS NÁVŠTEVA PÁPEŽA FRANTIŠKA NA SLOVENSKU PÁPEŽ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko prípravu a organizáciu návštevy pápeža nepodcenilo, oblasť zaisťovali vojaci a policajti.

Pápež František priletel do Bratislavy v rámci štvordňovej návštevy Slovenska. Ide o jeho v poradí 34. apoštolskú cestu počas viac než osemročného pontifikátu a historicky prvú návštevu našej krajiny.

Na Slovensko priletel v nedeľu popoludní a späť do Vatikánu odcestuje až v stredu. Po príchode a privítaní na Letisku M. R. Štefánika prezidentkou, delegáciou a časťou verejnosti či novinárov ho čaká ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave, príhovor a súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej na Apoštolskej nunciatúre v hlavnom meste.

pápež Františekletiskonávšteva
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
Nedeľný program pápeža na Slovensku15.30 h  Prílet z Budapešti na medzinárodné letisko v Bratislave
15.30 h  Oficiálne prijatie na medzinárodnom letisku v Bratislave
16.30 h  Ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave a príhovor
17.30 h  Súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave

Všadeprítomní vojaci a policajti

Na letisko sme prišli 3 hodiny pred príletom hlavy katolíckej cirkvi. Všade boli vojaci, ktorí postávali popri ceste a strážili oblasť. V areáli letiska a pred ním sa to zas hemžilo policajnými autami, mužmi zákona a policajnými psami.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Je zjavné, že Slovensko prípravu a organizáciu návštevy pápeža nepodcenilo. Jeho návšteva si dokonca vyžiadala dočasné uzávery viacerých ciest, s čím súvisí napríklad prerušenie premávky MHD a zmeny niektorých liniek.

pápež Františekletiskonávšteva
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Po trasách presunov je zároveň zakázané zastavenie aj státie. To sa týka aj chodníkov. Obmedzenia sa dotkli aj hraníc či bratislavského Starého Mesta. V nedeľu a pondelok je totiž obmedzený vjazd do historického centra. Regulovať ho bude polícia a bezpečnostné zložky. Zároveň nebudú v nedeľu od 18.00 h do pondelka do 18.00 h vpúšťané do historického centra ani zásobovacie autá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia