Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2021, 12:24
Čas čítania 1:53
Viktor Kniš

Taliansky šéfkuchár si otvoril reštauráciu s bazénom v Horskom parku. Podľa Valla nemá povolenia a oplotil si mestský pozemok

NEWS BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Primátor Bratislavy Matúš Vallo upozorňuje na známu reštauráciu v Horskom parku, ktorá podľa neho porušuje zákony.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo na Facebooku upozornil na reštauráciu Da Andrea, ktorú pred niekoľkými týždňami otvoril známy taliansky šéfkuchár Andrea Ena. Prevádzka sa rýchlo stala populárnou aj vďaka tomu, že v nej zákazníci nájdu rekreačnú zónu s bazénom a barom aj verejný park s voľným výbehom pre psy a detským ihriskom.

Podľa primátora prevádzkovateľ porušil niekoľko zákonov a vlastnícke práva mesta, keď si svoj podnik oplotil aj napriek tomu, že sa nachádza na pozemku mesta. „Oplotiť si mestský pozemok bez súhlasu mesta, to je jednoducho neprijateľné. Plotom sa to však nezačína ani nekončí. Tento rok pribudla v areáli, opäť na mestskom pozemku, nadstavba, v ktorej sa teraz prevádzkuje reštaurácia,“ vysvetľuje Vallo. 

Nadstavba je podľa Valla problémom, pretože je v nej vzduchotechnika namierená na susediace domy aj priamo do prírody. „Meranie hlukovej záťaže, ktoré sme vykonali, potvrdilo, že hluk z výduchov vzduchotechniky výrazne prekračuje povolené normy,“ vysvetľuje Vallo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia