Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2021, 7:21
Čas čítania 1:14
Martin Adam Pavlík

Gitarista Tom Morello vyzýva na pomoc pri evakuácii ženských hudobníčok z Afganistanu

Gitarista Tom Morello vyzýva na pomoc pri evakuácii ženských hudobníčok z Afganistanu
Zdroj: MoD Crown Copyright/Getty Images
ZAUJÍMAVOSTI AFGANISTAN TALIBAN
Uložiť Uložené

Hudobník známy najmä z kapiel Rage Against The Machine či Audioslave varuje, že gitaristky v Afganistane sú v súčasnosti vo veľkom nebezpečenstve.

Ako uvádza portál Loudersound, dlhoročný aktivista a hudobník Tom Morello napísal list so žiadosťou o pomoc pri evakuácii mladých študentiek hry na gitare z Afganistanu, ktoré sú po prevzatí vlády Talibanom v mimoriadne ťažkej situácii.

List poslal do amerického týždenníka Billboard jeho priateľ učiteľ gitary Lanny Cordola. Ten následne v rozhovore pre hudobný časopis potvrdil, že v súčasnosti je v Pakistane a snaží sa dostať dvanásť dievčat a ich rodiny z Afganistanu, pretože sú v ohrození života.

„Pokúšame sa zistiť, či je možné dostať ich na hranicu s Pakistanom. Rozprávali sme sa s rôznymi ľuďmi a záchrannými organizáciami. Potrebujeme ich dostať von z Afganistanu, aby niekde začali nový život,“ vysvetlil Cordola.

Domov
Zdieľať
Diskusia