Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. augusta 2021, 21:40
Čas čítania 0:54
Ema Stanovská TASR

Nesmieme byť vystavení príchodu veľkého počtu migrantov z Afganistanu, hovorí Mikulec. Ľudí bude „dôsledne preverovať“

NEWS ZAHRANIČNÁ POLITIKA SR
Uložiť Uložené

„Afganistan generuje všetky bezpečnostné riziká, ktoré si vôbec vieme predstaviť,“ vyhlásil minister vnútra R. Mikulec na zasadnutí Rady EÚ v Bruseli.

„Z pohľadu Slovenska je dôležité, aby sme neboli vystavení príchodu veľkého počtu migrantov z Afganistanu,“ vyhlásil po skončení utorkového mimoriadneho zasadnutia Rady EÚ v Bruseli slovenský minister vnútra Roman Mikulec. Informovala o tom TASR.

„Afganistan generuje všetky bezpečnostné riziká, ktoré si vôbec vieme predstaviť. Kľúčové z môjho pohľadu je, že nechceme opakovať skúsenosť z roku 2015. Nesmieme stratiť kontrolu nad migráciou z Afganistanu a jeho okolia a nesmieme byť vystavení príchodu veľkého počtu migrantov. Chcem ubezpečiť občanov Slovenska, že našou prioritou je dôsledné preverovanie všetkých, ktorí prídu na naše hranice,“ povedal Mikulec.

Európska únia chce zabrániť ilegálnej migrácii

Mimoriadne zasadnutie Rady EÚ v zložení ministrov vnútra zvolalo slovinské predsedníctvo. Šéfovia rezortov z členských štátov Európskej únie okrem iného rokovali aj o pokračovaní koordinácie s medzinárodnými partnermi s cieľom stabilizovať región a zaistiť poskytovanie humanitárnej pomoci zraniteľnému obyvateľstvu v Afganistane. Ministri sa zhodli aj na tom, že Európsky podporný úrad pre azyl (EASO) by mal zintenzívniť svoje externé operácie v oblasti budovania azylových kapacít.

Domov
Zdieľať
Diskusia