Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2021, 13:30
Čas čítania 0:32
Adam Novosad TASR

Nikdy neuznáme ilegálnu ruskú anexiu Krymu, vyhlásil premiér Heger na Ukrajine. Chce sa usilovať o jeho návrat pod vládu Kyjeva

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Premiér Eduard Heger sa zúčastňuje na ustanovujúcom samite Krymskej platformy.

Rusko ilegálne anektovalo časť Ukrajiny, čo Slovensko nikdy neuzná. Predseda vlády Eduard Heger sa dnes zúčastňuje na ustanovujúcom samite Krymskej platformy, ktorej cieľom je dosiahnuť návrat anektovaného územia naspäť Ukrajine.

„Pred viac ako siedmimi rokmi Rusko porušilo medzinárodné právo a ilegálne anektovalo časť územia Ukrajiny. Čas nezbaví Rusko zodpovednosti za jeho činy a ani medzinárodné spoločenstvo potreby venovať pozornosť Ukrajine,“ vyhlásil Heger.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: Facebook/Eduard Heger

„Krym je Ukrajina... Nikdy neuznáme zmeny hraníc prostredníctvom sily. Neuznáme ilegálnu anexiu Krymu a Ukrajinu plne podporujeme v diplomatickom úsilí o obnovu suverenity a územnej celistvosti,“ rázne sa postavil za východného suseda premiér.

Heger podporuje aj pretrvávajúce sankcie proti Rusku, ktoré odmietol zrušiť, kým sa Krym nevráti Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia