Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2021, 8:49
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Tento americký seriál budú točiť na slovenskej diaľnici. Na desať dní kvôli nemu zatvoria frekventovaný úsek D3

FILMY A SERIÁLY DIAĽNICE
Uložiť Uložené

Na Slovensku budú natáčať časť tretej série Tom Clancy’s Jack Ryan, ktorý od roku 2018 vysiela Amazon Prime.

Na Slovensku budú filmári natáčať časť tretej série seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan. Ide o akčný triler z politického prostredia, ktorý prirovnávajú napríklad k notoricky známemu Homelandu. Domácou produkčnou firmou, ktorá bude spolupracovať s Amazon Studios, je spoločnosť Spectral Dalibora Vašicu. Informuje o tom stránka Filmneweurope

Časť série budú tvoriť aj v susedných krajinách – Česku a Maďarsku. V hlavnej úlohe sa predstaví John Krasinski, ktorý ide po stopách analytika CIA objavujúceho podozrivé bankové prevody v Európe a na Blízkom východe. 

film
Zdroj: Amazon Prime

Zatvoria kvôli nemu diaľnicu

Podľa Zuzany Bielikovej z Audiovizuálneho fondu ide o jeden z najväčších projektov, ktoré sa podarilo prilákať na Slovensko.

„Už od roku 2018, keď vznikla Slovenská filmová agentúra, sa snažíme propagovať Slovensko ako konkurencieschopnú krajinu, ktorá dokáže zaujať zahraničných filmárov. A to nielen filmovými profesionálmi, ale aj krásnymi lokalitami a ústretovosťou, ktorou sú slovenskí ľudia známi. Čo sa týka investícií, ktoré zahraniční filmári nechávajú na Slovensku, tie sa pohybujú v rozsahu od 800-tisíc eur až do 5 miliónov eur. Konkrétne v tomto prípade ide o tú najvyššiu sumu,“ priblížila Bieliková.

Národná diaľničná spoločnosť presunula plánovanú jesennú údržbu diaľnice D3 na termín od pondelka do 31. augusta.

Dôvodom je využitie úsekov diaľnice vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec zahraničnou audiovizuálnou produkciou na sedem- až desaťdňové nakrúcanie. NDS o tom informovala v pondelok na tlačovej konferencii v Žiline.

Domov
Zdieľať
Diskusia