Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 12:02
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Júlový prieskum AKO: extrémistom sa darí, Za ľudí naďalej padá

POLITIKA PREFERENCIE STRÁN PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Agentúra AKO zverejnila aktuálny prieskum politických strán, ktorý na vrchných priečkach neukázal žiadnu výraznú zmenu. Niektoré malé strany však rastú.

Ak by sa voľby do Národnej rady konali v týchto dňoch, zvíťazila by strana Hlas-SD Petra Pellegriniho. Vyplýva to z najnovšieho júlového prieskumu, ktorý zverejnila agentúra AKO. Preferencie strán na vrchných priečkach sa zatiaľ výrazne nezmenili napriek tomu, že politická scéna prešla viacerými silnými komunikačnými krízami vrátane káuz, očkovania a opatrení v súvislosti s koronakrízou. 

Na druhom mieste by so ziskom skoro 14 % skončila strana SaS Richarda Sulíka. Nasleduje Smer-SD Roberta Fica, ktorý dlhodobo mierne rastie. Na štvrtom mieste so ziskom 8,8 % je hnutie Igora Matoviča. Uspelo by aj Progresívne Slovensko so ziskom 8,4 %. Do parlamentu by sa ešte prebojovali Sme rodina a hnutie KDH, ktoré zaznamenalo najväčší nárast zo všetkých.

Odporúčané
Budova SIS ukrýva „cigarový klub“, v ktorom údajne ovplyvňovali vyšetrovania, potvrdzujú viacerí svedkovia Budova SIS ukrýva „cigarový klub“, v ktorom údajne ovplyvňovali vyšetrovania, potvrdzujú viacerí svedkovia 13. júla 2021, 8:54

Oproti júnu klesli preferencie najviac maďarskej Aliancii. O 1 % narástli odídenci od Mariana Kotlebu, ktorí si vytvorili nový extrémistický subjekt s názvom Republika. Pôvodná extrémistická strana neprávoplatne odsúdeného Kotlebu by vo voľbách získala 3,5 %. Štátny príspevok pre stranu by dostali ešte SNS a tesne aj Za ľudí. 

AKO
Zdroj: AKO
Domov
Zdieľať
Diskusia