Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2016, 10:16
Čas čítania 0:00
refresher team

Ako sa vidí Peter Sagan o 50 rokov? Prečítaj si rozhovor o budúcnosti, športe a cyklistike

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Je vôbec niečo, čo nedokáže? Takto sa vidí náš Tourminátor o 50 rokov.

V histórii majstrovstiev sveta v cyklistike mužov, ktorá sa datuje už od roku 1927, sa len päťkrát stalo, aby nejaký jazdec obhájil dúhový dres. Najnovšie sa pod takýko úspech, ako sme ťa informovali v tomto článku, podpísal náš Tourminátor Peter Sagan. My sa preto pýtame: Je vôbec niečo, čo tento 26-ročný talent zo Žiliny v budúcnosti nedokáže? Presne v tomto duchu sme Petrovi položili aj otázky, ktoré sú orientované na budúcnosť. Niektoré sú, rovnako ako Peťova povaha, ladené do humorného tónu, pretože tie "klasické rozhovory" Peter rozdáva na každom rohu. Peťovi s odpoveďami pomáhala jeho žena Katka a ich pohľad na budúcnosť sa dozvieš z ich odpovedí nižšie.

Peter Sagan v roku 2061

Ako sa vidí Peter Sagan o 50 rokov? Prečítaj si rozhovor o budúcnosti, športe a cyklistike

Ahoj Peťo, tvoje úspechy sledujeme od začiatku a veľmi ti fandíme. Ak to pôjde takto ďalej, čo budeš v roku 2030 robiť so všetkými tými zelenými dresmi? Venuješ ich miestnemu žilinskému futbalovému klubu miesto klasických dresov?

Nekrič hop, hovorí sa. Tak to nezakríknime.

Myslíš, že ti niekedy nájdu tie tajné motorčeky pozašívané v bicykli a členkoch?

Moje motorčeky sú moja povaha a chuť vyhrávať. Všetko čo robím, robím naplno, vždy idem na maximum. Moje motorčeky sú pozašívané v tom, že viem prečo to robím. Pre moju rodinu a pre našu budúcnosť.

Keď to osobne v budúcnosti na bicykli už zabalíš, chcel by si mať svoj vlastný tím?

Ja už mám vlastný tím! PS Academy, kde vyrastajú naše budúce hviezdy od malých detí až po veľkých pretekárov. Ďakujem môjmu klubu CyS Žilina a cez deti, v ktorých vidím seba, realizujem ich aj svoje sny.

Aké vylepšenia budú mať podľa tvojho názoru bicykle budúcnosti? Akú vychytávky by si prijal ty?

Už teraz sú bicykle iné, než na akých jazdil môj otec alebo ja ako chlapec. Nie som vizionár ani vynálezca. Dôležité je, aby si zachovali to čaro, vďaka ktorému sa každý tato teší, ako do sedla posadí svojho syna alebo dcéru a bude ho podopierať pri prvých metroch. Sú to nezabudnuteľné chvíle. A aj ja sa raz viac teším na ne, než na nejaké vychytávky.

Prídu podľa teba nejaké revolučné zmeny v pravidlách či formáte cyklistických pretekov?

Ja pravidlá netvorím a ani nemám čas premýšľať akoby sa mohli meniť. Žijem dnes a beriem veci tak ako sú.

Aká je podľa teba šanca, že sa budú v budúcnosti konať najvýznamnejšie cyklistické preteky sveta práve na Slovensku? Nebolo by krásne tu mať Tour de Slovakia?

Na Slovensku predsa Tour je! Som ambasádorom Detskej Tour Petra Sagana, pre tých najdôležitejších – pre malých cyklistov, to je predsa naša budúcnosť.

Ako sa vidí Peter Sagan o 50 rokov? Prečítaj si rozhovor o budúcnosti, športe a cyklistike
Zdroj: Peter Sagan FB

Prijal by si, aby slovenská vláda zriadila ministerstvo cyklistiky? Nechcel by si byť na jeho čele?

Nie. Ministerstiev máme dosť.  Prijal by som, keby nejaké zrušili a ušetrené peniaze by dali tím, čo to potrebujú. Šport na Slovensku nepotrebuje nové ministerstvo, skôr aby sa ministerstvo, pod ktoré spadá, teda školstva, trochu prebudilo. No uznávam, že rieši oveľa viac ťažších problémov. Šport potrebuje nadšencov, potrebuje čistú hru, potrebuje nás úspešných počúvať. Hovoria, že som kráľ, tak by ma mohli ministri aspoň občas počúvať. :)

A čo tak stať sa rovno slovenským prezidentom?

Celý svet nám závidí toho, ktorého už máme. Modlime sa aby zostal čo najdlhšie. V jeho prospech sa kľudne vzdávam tejto pozície. :)

Po roku 2030 sa už bude pravdepodobne komerčne lietať na Mars. Nechcel by si si tam rekreačne zabicyklovať?

Ja vyskúšam všetko. Ale opýtam sa Katky či sa jej chce ísť, my sme radi doma.☺

Prijal by si ponuku robiť v cirkuse cool triky na bicykli? Veď nimi už teraz bavíš celé davy.

Celý môj život je veľký cirkus, dobre sa bavím a mienim v tom pokračovať.

Na záver predsa jedna seriózna. Aké pocity v tebe lomcovali, keď si na majstrovstvách sveta porazil Cavendisha v špurte? 

Bol som veľmi šťastný, tak ako z každého môjho víťazstva. Možno mu chýbala taká veľká skupina fanúšikov ako som mal ja. :)

Petrovi spoločne aj s Katkou ďakujeme za odpovede a obom prajeme v budúcnosti veľa úspechov. 

Ako sa vidí Peter Sagan o 50 rokov? Prečítaj si rozhovor o budúcnosti, športe a cyklistike
Zdroj: Peter Sagan FB

Späť
Zdieľať
Diskusia