Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
FRESHNEWS: Koronakríza spôsobí najväčší ekonomický šok za posledné desaťročia. Blaha a Kotleba neprešli
refresher+
FRESHNEWS: Koronakríza spôsobí najväčší ekonomický šok za posledné desaťročia. Blaha a Kotleba neprešli
26. 3. 2020 18:33
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: Štvorčlenná slovenská rodina z Kittsee sa vyliečila. Koronavírus má už aj princ Charles.
KORONA UPDATE: Štvorčlenná slovenská rodina z Kittsee sa vyliečila. Koronavírus má už aj princ Charles.
25. 3. 2020 21:04
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Stvory z kuchyne: Ľudia na Instagrame milujú, keď jedlo na fotke tečie
Stvory z kuchyne: Ľudia na Instagrame milujú, keď jedlo na fotke tečie
25. 3. 2020 12:03
Martina „Stvory z kuchyne” je známa slovenská foodblogerka, ktorá sa venuje pečeniu a vareniu nielen chutných, ale aj nádherných koláčov a jedál. Tie si potom fotí na Instagram a robí to tak dobre, že túto záľubu rýchlo povýšila na profesiu a dnes pracuje
KORONA UPDATE: Štát bude monitorovať nakazených Slovákov cez telefóny. Letné olympijské hry sa odkladajú o rok
KORONA UPDATE: Štát bude monitorovať nakazených Slovákov cez telefóny. Letné olympijské hry sa odkladajú o rok
24. 3. 2020 20:42
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Ako virtuálne cestovať počas koronavírusovej karantény? Máme pre vás tipy na najlepšie cestovateľské filmy či knihy
Ako virtuálne cestovať počas koronavírusovej karantény? Máme pre vás tipy na najlepšie cestovateľské filmy či knihy
24. 3. 2020 18:01
Pozvanie do Všesvet podcastu prijal aj novinár Lukáš Onderčanin.
KORONA UPDATE: Slovensko má nový krízový štáb. Amerika predbehla v počte nakazených Taliansko
KORONA UPDATE: Slovensko má nový krízový štáb. Amerika predbehla v počte nakazených Taliansko
23. 3. 2020 20:59
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
FRESHNEWS: Slovensko podpísalo zmluvy na predražené rýchlotesty. Rytmus a Majk Spirit odohrali online koncerty
refresher+
FRESHNEWS: Slovensko podpísalo zmluvy na predražené rýchlotesty. Rytmus a Majk Spirit odohrali online koncerty
23. 3. 2020 18:53
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: V Česku na koronavírus zomrel prvý človek. Taliansku klesol počet obetí
KORONA UPDATE: V Česku na koronavírus zomrel prvý človek. Taliansku klesol počet obetí
22. 3. 2020 22:01
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Adela a Viktor: Na Instagram chodíme obaja, domáce práce si nedelíme
Adela a Viktor: Na Instagram chodíme obaja, domáce práce si nedelíme
22. 3. 2020 12:31
V najnovšom rozhovore Becca vyspovedala Adelu a Viktora Vinczeovcov.
KORONA UPDATE: Na Slovensku dnes pribudlo najviac nakazených koronavírusom. V domácej karanténe je na svete už miliarda ľudí
KORONA UPDATE: Na Slovensku dnes pribudlo najviac nakazených koronavírusom. V domácej karanténe je na svete už miliarda ľudí
21. 3. 2020 20:58
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
KORONA UPDATE: Na Slovensko sa chce zo zahraničia vrátiť viac ako 3 000 ľudí. V Taliansku padol ďalší rekord v počte mŕtvych
KORONA UPDATE: Na Slovensko sa chce zo zahraničia vrátiť viac ako 3 000 ľudí. V Taliansku padol ďalší rekord v počte mŕtvych
20. 3. 2020 21:09
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s panadémiou koronavírusu.
KORONA UPDATE: Taliansko už má viac obetí ako Čína
KORONA UPDATE: Taliansko už má viac obetí ako Čína
19. 3. 2020 21:09
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s panadémiou koronavírusu.
FRESHNEWS: Tajný agent, večný otec a minister v karanténe. Kto sú noví členovia vlády?
refresher+
FRESHNEWS: Tajný agent, večný otec a minister v karanténe. Kto sú noví členovia vlády?
19. 3. 2020 17:43
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: Na Slovensku máme 105 prípadov nákazy koronavírusom. Európska únia zatvára hranice
KORONA UPDATE: Na Slovensku máme 105 prípadov nákazy koronavírusom. Európska únia zatvára hranice
18. 3. 2020 20:56
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s panadémiou koronavírusu.
Peter Janičina: V Roxore sme svojho času fermentovali úplne všetko, okrem mäsa a ľudí
Peter Janičina: V Roxore sme svojho času fermentovali úplne všetko, okrem mäsa a ľudí
18. 3. 2020 12:03
Peter Janičina rozbiehal bistro u Kubistu a s ním aj gastrohnutie, ktoré zmenilo Bratislavu na metropolu skvelého jedla. Neskôr pôsobil v Roxore a dnes rozbieha Shpaizu.
KORONA UPDATE: Za deň šlo do karantény 100 zdravotníkov. Ľudia musia prestať klamať
KORONA UPDATE: Za deň šlo do karantény 100 zdravotníkov. Ľudia musia prestať klamať
17. 3. 2020 21:32
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s panadémiou koronavírusu.
Lekárka o návrate z dovolenky: Jediný rozdiel bolo menej ľudí a viac dezinfekcie na letiskách. Teplotu nikto nemeral
Lekárka o návrate z dovolenky: Jediný rozdiel bolo menej ľudí a viac dezinfekcie na letiskách. Teplotu nikto nemeral
17. 3. 2020 17:02
Lekárka Eva Borišincová vo Všesvet podcaste rozpráva o návrate z dovolenky na Srí Lanke.
KORONA UPDATE: V Česku potvrdili už troch vyliečených pacientov z koronavírusu
KORONA UPDATE: V Česku potvrdili už troch vyliečených pacientov z koronavírusu
16. 3. 2020 20:55
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s panadémiou koronavírusu.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.