Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
KORONA UPDATE: Nákaza sa objavila v ďalšom domove dôchodcov. Ryanair si myslí, že lietať sa začne už cez leto
KORONA UPDATE: Nákaza sa objavila v ďalšom domove dôchodcov. Ryanair si myslí, že lietať sa začne už cez leto
16. 4. 2020 21:03
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
F-tapes: Prečo neprinieslo 20 rokov slovenského merchu nič väčšie než mikiny JBMNT?
F-tapes: Prečo neprinieslo 20 rokov slovenského merchu nič väčšie než mikiny JBMNT?
16. 4. 2020 16:57
Šajmo a Hlava si na druhej kazete F-tapes opäť uleteli a v rámci histórie hudobného merchu sa zamerali na domácu scénu.
KORONA UPDATE: Pohoda síce nebude, ale maturity áno
KORONA UPDATE: Pohoda síce nebude, ale maturity áno
15. 4. 2020 21:28
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Būcheck: Dvaja vydáme za dve hodiny toľko jedla, čo reštaurácia s čašníkmi
Būcheck: Dvaja vydáme za dve hodiny toľko jedla, čo reštaurácia s čašníkmi
15. 4. 2020 14:07
Būcheck je najpopulárnejší brnenský food truck, za ktorým stojí párik zo slovenskej Šale. Ich jedlá sú takými hitmi, že sa na ne stoja dlhé rady ešte pred otvorením a vypredaní sú často do niekoľkých hodín. Čomu vďačia za svoj úspech?
KORONA UPDATE: Obchody na Slovensku ostávajú zatvorené, Sulík by ich už však otvoril
KORONA UPDATE: Obchody na Slovensku ostávajú zatvorené, Sulík by ich už však otvoril
14. 4. 2020 21:07
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Na Cypre môžete ľahko dostať po papuli, stačí, keď na nesprávnej strane začnete hovoriť nesprávnym jazykom
Na Cypre môžete ľahko dostať po papuli, stačí, keď na nesprávnej strane začnete hovoriť nesprávnym jazykom
14. 4. 2020 18:30
Pozvanie do cestovateľského Všesvet podcastu prijal vysokoškoškolský učiteľ na medzinárodných vzťahoch Vlado Bízik.
KORONA UPDATE: V pezinskom domove dôchodcov odhalili najväčší hromadný výskyt koronavírusu. USA reagovali na pandémiu neskoro
KORONA UPDATE: V pezinskom domove dôchodcov odhalili najväčší hromadný výskyt koronavírusu. USA reagovali na pandémiu neskoro
13. 4. 2020 20:28
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
KORONA UPDATE: V Pezinku potvrdili koronavírus v domove dôchodcov so 100 seniormi. Borisa Johnsona pustili z nemocnice
KORONA UPDATE: V Pezinku potvrdili koronavírus v domove dôchodcov so 100 seniormi. Borisa Johnsona pustili z nemocnice
12. 4. 2020 20:32
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
KORONA UPDATE: Slováci museli čakať hodiny na hraniciach, aby šli do karantény. USA má viac obetí ako Taliani
KORONA UPDATE: Slováci museli čakať hodiny na hraniciach, aby šli do karantény. USA má viac obetí ako Taliani
11. 4. 2020 20:59
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
S nepočujúcimi sa komunikuje lepšie, tvrdí Barbara, ktorá tlmočí hudbu aj Matovičove tlačovky
S nepočujúcimi sa komunikuje lepšie, tvrdí Barbara, ktorá tlmočí hudbu aj Matovičove tlačovky
11. 4. 2020 11:29
V najnovšom rozhovore sa Denisa spojila s Barbarou Randuškovou, ktorú máš momentálne možnosť vidieť takmer každý deň na televíznych obrazovkách. V ochrannom štíte tlmočí do posunkového jazyka tlačové konferencie z Úradu vlády.
KORONA UPDATE: Na koronavírus zomrelo celosvetovo už cez 100 tisíc ľudí
KORONA UPDATE: Na koronavírus zomrelo celosvetovo už cez 100 tisíc ľudí
10. 4. 2020 21:33
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
FRESHNEWS: Aspoň planéta z tejto koronapokalypsy profituje
refresher+
FRESHNEWS: Aspoň planéta z tejto koronapokalypsy profituje
10. 4. 2020 19:49
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: Matovič a Sulík majú rozkol o otváraní ďalších predajní. V Grónsku sa vyliečili všetci nakazení
KORONA UPDATE: Matovič a Sulík majú rozkol o otváraní ďalších predajní. V Grónsku sa vyliečili všetci nakazení
9. 4. 2020 20:24
Denný mimoriadny podcast, v ktorom sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
F-tapes: Hudobný merch je továreň na peniaze. Prečo by mali ísť slovenskí interpreti za svoje diela do basy?
F-tapes: Hudobný merch je továreň na peniaze. Prečo by mali ísť slovenskí interpreti za svoje diela do basy?
9. 4. 2020 16:22
Refresher spúšťa nový podcast. Na prvej "kazete" podcastu F-tapes sa Šajmo a Hlava rozhodli rozobrať takmer 100-ročnú históriu hudobného merchu.
KORONA UPDATE: Slovensko čaká boj s koronavírusom v rómskych osadách. Rekord v počte mŕtvych má USA aj Británia
KORONA UPDATE: Slovensko čaká boj s koronavírusom v rómskych osadách. Rekord v počte mŕtvych má USA aj Británia
8. 4. 2020 22:14
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Matúš Vallo: Aj vďaka našej disciplíne sme si kúpili čas, nie sme ako Taliani
Matúš Vallo: Aj vďaka našej disciplíne sme si kúpili čas, nie sme ako Taliani
8. 4. 2020 15:15
Denisa sa cez videohovor spojila s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.
Tomáš Šajgal: Someliér môže zlým párovaním úplne pokaziť večeru aj za štyristo eur
Tomáš Šajgal: Someliér môže zlým párovaním úplne pokaziť večeru aj za štyristo eur
8. 4. 2020 9:28
Hosťom najnovšej časti Čojeho Podgastu je jeden z najznámejších slovenských someliérov Tomáš Šajgal. Pôsobil v jednej z najlepších slovenských reštaurácii Fou Zoo a má vycibrený jazyk nielen na víno, destiláty ale dokonca aj vodu.
KORONA UPDATE: Zákaz vychádzania cez Veľkú noc urýchlil odchod ľudí z miest. Britský premiér zostáva hospitalizovaný
KORONA UPDATE: Zákaz vychádzania cez Veľkú noc urýchlil odchod ľudí z miest. Britský premiér zostáva hospitalizovaný
7. 4. 2020 20:06
Denný mimoriadny podcast, kde sa dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.