Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Möbelix.
29. júna 2021, 15:08
Čas čítania 2:14
Sponzorovaný obsah

Urob nezabudnuteľnú garden party a inšpiruj sa štýlmi, ktoré vyjadria tvoju osobnosť

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Čas záhradných párty je tu. Ponúkame ti zopár inšpirácií, ako si môžeš zariadiť terasu pre seba a svojich hostí.

Horúce letné počasie priam vyzýva na to, aby si rozpálil gril, nachystal občerstvenie a zorganizoval nezabudnuteľnú párty v kruhu svojich najbližších. Samozrejme, nehovoríme o megapárty, akú môžeš vidieť v amerických teenage komédiách, veď poriadne sa zabaviť sa dá aj v malom. Dôležité je vytvoriť tú najpríjemnejšiu atmosféru pre hostí. 

Ponúkame ti preto niekoľko tipov, ako môžeš zariadiť svoju terasu či záhradu a pripraviť ju tak na skvelé párty miesto pre seba a svojich kamošov. Okrem dostatku tieňa, čerstvého vzduchu, príjemnej hudby a chutného občerstvenia rátaj aj s pohodlným záhradným sedením a všetkým, čo k tomu patrí. Si minimalista, bohém či milovník všetkých možných farebných kombinácií? Pre každého sa niečo nájde, stačí si len vybrať, v akom štýle to celé pre svojich hostí pripravíš.

Záhrada
Zdroj: Möbelix

Bohémska oáza

Ak ti je blízka pohoda, pokoj a relax, voľ zemité farby sedenia a doplnkov, ktoré utlmia všetky tvoje zmysly a uponáhľané myšlienky. Hovorí sa, že doplnkov nie je nikdy dosť, a platí to aj v bohémskom štýle. V prípade, že si minimalista, pokojne nimi šetri, hlavne nech sa ty a tvoji hostia cítite pohodlne. Prírodné materiály tu majú zelenú – ideálna je kombinácia dreva, ľanových textílií, prípadne keramické doplnky či podložky pod taniere z juty. Tak aby spolu všetko dokonale ladilo.

Záhrada
Zdroj: Möbelix

Keď sa vo finále na svoju terasu pozrieš, budeš si predstavovať piesočné duny, teplo a pokoj.  K tomu ti treba už len hojdaciu sieť, chladený chutný drink do ruky a párty sa môže začať. Nezabudni však na osvetlenie, ktoré vieš využiť nielen v exteriéri, ale aj v interiéri. Skvelou voľbou budú svietniky na zem, v dizajne, ktorý pripomína Ďaleký východ. Aby si precestoval svet, stačí ti vyjsť na záhradu a o kvalitné leto máš postarané. Inšpirácia je všade naokolo.

Záhrada
Zdroj: Möbelix

Romantika na záhrade

Vidiecky štýl bývania s prvkami vintage a retro dizajnu má svoje čaro nielen na záhrade, ale aj väčšej terase či balkóne. Ak si zasnená romantická duša, tento farebný kokteil je pre teba ako stvorený. Kvetinové vzory zdobia všetky možné doplnky, od vankúšov až po taniere a poháre, ktoré neodmysliteľne patria k poriadnej záhradnej grilovačke. Prvý dojem je nesmierne dôležitý. Ver, že na peknom stolovaní si treba dať záležať.

Zahrada
Zdroj: Möbelix

Chutné jedlo je základ, ale dokonalé servírovanie to celé povýši na inú úroveň. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tých kvetov je už veľa, ale živé zo záhradky budú prirodzene krášliť tvoj stôl. Keďže snívanie je jedna z tvojich obľúbených činností, vymysli párty ako z filmu. Piknik na záhrade nie je nikdy zlý nápad. Navyše keď k tomu pripravíš domácu limonádu a upečieš sladké mafiny, tvoji hostia nebudú chcieť ísť domov.

Zahrada
Zdroj: Möbelix

Welcome to the jungle

Vnútorná sloboda je to najkrajšie, čo človek môže vlastniť, či už si single, alebo kráčaš s niekým spoločným životom. V tomto štýle sa hranice nekladú! Odvážnosť, vášeň a túžba naplno sa odviazať. Toto predstavuje bláznivá džungľa, ktorú môžeš mať aj na svojej terase. Vítané sú sýte odtiene zelenej, žltej, ružovej či dokonca fialovej. Rovnako aj vzorované doplnky v podobe exotických kvetov a rôznych listov. Jednoducho, hraj sa s farbami, experimentuj s materiálmi a hlavne kombinuj. V tomto máš voľnú ruku.

Zahrada
Zdroj: Möbelix

Čo sa týka občerstvenia, na takejto garden party by jednoznačne nemala chýbať kopa ovocia a miešané nápoje od výmyslu sveta. Ak nechceš podávať jedlo na klasických tanieroch, pokojne využi umelé, ktoré ti dlho vydržia, sú nerozbitné, ľahšie ako klasické, a nemusíš siahať po jednorazových, ktoré hneď skončia v odpadkovom koši. Nohy si môžeš vyložiť na hojdačke či drevenom ležadle. Na záver už len: ,,Viva la Vida!“

Zahrada
Zdroj: Möbelix

Ak ti chýba inšpirácia pre tvoju záhradu či terasu, využiť môžeš aj ďalšie rady a tipy napríklad TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia