Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Alza
2. júna 2021, 15:37
Čas čítania 1:22
Sponzorovaný obsah

Chceš začať tvoriť? 3D tlačiareň ti ponúka nekonečné možnosti

Chceš začať tvoriť? 3D tlačiareň ti ponúka nekonečné možnosti
Zdroj: Pexels/CC0/na voľné použitie
TECH
Uložiť Uložené

Ak v tebe drieme kreativita a rád by si ju niekde uplatnil, môžeš sa skúsiť pohrať s 3D tlačiarňou, ktorá ti dokáže vytlačiť prakticky čokoľvek, čo si namodeluješ.

Trojdimenzionálne alebo skrátene 3D tlačiarne strhli na seba pozornosť technologických nadšencov už pred niekoľkými rokmi. Vtedy však išlo o relatívne drahé kúsky, s ktorými sa hrali najmä tí majetnejší z nás. Dnes si však schopnú 3D tlačiareň môžeš domov kúpiť aj ty a začať si tak vytvárať vlastné produkty prakticky okamžite.

Pri 3D tlačiarni je super to, že fantázii sa medze nekladú. Stačí mať správnu ideu a možno aj ty zo svojej izby odštartuješ nový biznis a zmeníš svet. Alebo si budeš tlačiť len tak pre zábavu veci, ktorými si môžeš doplniť domácnosť. Inšpirovať sa môžeš pokojne aj tu, dnes totiž 3D tlačiari vyrábajú prakticky všetko – od dielov na autá cez nábytok až po hračky. 

3D tlačiareň
Zdroj: Creality

Ak hľadáš štartovaciu tlačiareň, s ktorou by si mohol vyskúšať vytvoriť niečo zaujímavé, no nechceš, aby ti zruinovala peňaženku, pozri sa na výkonné tlačiarne Creality ENDER 3 V2 a Creality ENDER 3, ktoré umožnia popustiť uzdu tvojej fantázii. Sú cenovo dostupné a ideálne pre tých, ktorí s 3D tlačou ešte nemajú veľké skúsenosti. 

Tlačiareň, s ktorou si poradí aj laik

Ak nie si práve technický typ, nemusíš sa báť. Creality ENDER 3 V2 či Creality ENDER 3 postavíš, aj keď nie si úplný odborník, a to za niekoľko minút. S týmito 3D tlačiarňami vďaka ploche tlače s rozmermi 220 × 220 × 250 mm lacno vyrobíš aj veľké predmety. Tlačiarne navyše disponujú funkciou ochrany proti výpadku napájania. Znamená to, že si v prípade výpadku prúdu zapamätajú poslednú polohu tlače, aby mohli pokračovať tam, kde skončili.

3D tlačiareň
Zdroj: Creality

A na čo môžeš využiť 3D tlačiareň ty? Hodiť sa ti bude napríklad do školy alebo aj do práce. Zároveň nemusíš vymýšľať darčeky na sviatky pre rodinu či kamošov, stačí im niečo štýlové alebo užitočné vytlačiť. Vyrobiť môžeš napríklad stojan na mobil, hodinky či slúchadlá alebo kryt na telefón. Inšpirovať sa môžeš napríklad aj na tomto webe, kde navyše nájdeš presný návod na výrobu zadarmo.

Na Alza.cz potom nájdeš široký výber kvalitných 3D tlačiarní nielen pre profesionálov, ale aj pre umelcov či domácich majstrov. Nech už teda s 3D tlačou začínaš alebo sa už radíš medzi ostrieľaných profíkov, svoju 3D tlačiareň môžeš zapriahnuť ihneď a tlačiť už dnes!

Domov
Zdieľať
Diskusia