Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021, 18:33
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Zúfalé prevádzky McDonald's ponúkajú novým zamestnancom iPhone zadarmo, ak v práci vydržia viac ako pol roka

Zúfalé prevádzky McDonald's ponúkajú novým zamestnancom iPhone zadarmo, ak v práci vydržia viac ako pol roka
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Pandémia koronavírusu spôsobila na pracovnom trhu revolúciu, ktorej následkom je nedostatok pracovnej sily napríklad v rýchlom občerstvení.

Po príchode pandémie utrpel pracovný trh najmä v Spojených štátoch amerických veľké trhliny. Milióny ľudí dostali výpovede, pretože prevádzky museli zatvoriť svoje dvere a pripraviť sa na lockdown, čo teraz vyústilo do situácie, v ktorej po opätovnom otvorení nemajú dostatok zamestnancov, informuje Newsweek.

Na internete najnovšie koluje fotografia z bližšie nešpecifikovanej prevádzky McDonald’s v Spojených štátoch amerických, ktorú zdieľal používateľ Twitteru Bragard. Zaujalo ho, že prevádzka ponúka potenciálnym zamestnancom možnosť získať nový iPhone bezplatne, ak prejdú výberovým konaním a vydržia v novej práci viac ako pol roka.

„McDonald’s prijíma nových pracovníkov. Bezplatný iPhone po šiestich mesiacoch zamestnania a splnení podmienok,“ uvádzal propagačný plagát za oknom prevádzky.

Už pred pár týždňami sa na Twitteri objavila iniciatíva z americkej Floridy, kde istá prevádzka McDonald’s ponúkala záujemcom o zamestnanie odmenu 50 dolárov len za to, že sa dostavia na prijímací pohovor.

Peňažnú odmenu aj ponúkaný iPhone však ľudia v komentároch skritizovali, pretože podľa nich by McDonald’s pochodil oveľa lepšie, keby svojim zamestnancom začal platiť mzdu, z ktorej by si mohli dovoliť základný životný štandard a nemuseli by živoriť.

Odporúčané
Slaytiiina zažil bad trip na LSD, ktorý mu spustil toxickú psychózu. V úprimnom videu varuje pred negatívnymi následkami drog Slaytiiina zažil bad trip na LSD, ktorý mu spustil toxickú psychózu. V úprimnom videu varuje pred negatívnymi následkami drog 26. mája 2021, 17:20

Po opätovnom otváraní obchodov aj reštaurácií sa v Spojených štátoch amerických strhla debata o minimálnej mzde aj dôvodoch, prečo reštaurácie radšej skúšajú odporúčacie programy a jednorazové odmeny namiesto toho, aby svojim zamestnancom zvýšili hodinový plat a umožnili im pracovať v akceptovateľnom čase za akceptovateľnú plácu.

Domov
Zdieľať
Diskusia