Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2021, 21:47
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

Herečka z Game of Thrones spomína, ako ju na natáčaní 10 hodín mučili liatím vody do tváre. Mala z toho vraj traumu

Herečka z Game of Thrones spomína, ako ju na natáčaní 10 hodín mučili liatím vody do tváre. Mala z toho vraj traumu
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Postava, ktorá mučila Cersei a kričala Shame!, si vytrpela svoje. Bohužiaľ, spoločne s ňou trpela aj herečka.

Hannah Waddingham stvárnila v Game of Thrones postavu Unelly, jednu zo ženských duchovných skupiny Faith of the Seven. Išlo v podstate o kult, takže nikoho neprekvapilo, keď mučili Cersei a donútili ju nahú kráčať cez celé mesto King’s Landing. Cersei však neskôr získala svoju moc späť a poriadne sa všetkým pomstila.

Unella si to odniesla celkom tvrdo, pričom ju okrem iného mučili liatím vody do tváre a herečka má vraj odvtedy problémy s dýchaním. Opis tejto techniky je, samozrejme, komplikovanejší, ale viaceré obete hovoria, že človek si tie muky nedokáže predstaviť, kým takzvaný waterboarding nezažije sám. Mučenie v seriáloch a vo filmoch nie je ničím výnimočné, ale v tomto prípade šlo o autentické mučenie. 

Odporúčané
Orgie v poľských internátoch, dildá a ženský orgazmus – aký je nový seriál Sexify na Netflixe? Orgie v poľských internátoch, dildá a ženský orgazmus – aký je nový seriál Sexify na Netflixe? 21. mája 2021, 14:35

Hannah Waddingham v rozhovore pre Collider povedala, že počas jedného natáčacieho dňa trvajúceho 10 hodín ju opakovane touto technikou mučili. Najprv mal jej postavu brutálne znásilniť The Mountain. Tvorcovia si však vyslúžili kritiku za to, ako zobrazili znásilnenie mladej Sansy v predošlej sérii. Scenár sa teda zmenil a štáb chcel, aby si Hannah obliekla akýsi špeciálny oblek na kontakt s vodou. 

Vtedy jej podľa vlastných slov mali ležérne povedať, že ju idú „waterboardovať“. Herečka spočiatku neverila, že ju budú naozaj „mučiť“ a že nepôjde len o nejaký filmový trik. 

„A tak som tam ležala pripútaná o drevenú dosku 10 hodín. Okrem pôrodu to bol najhorší zážitok môjho života. Lena Headey (hrala Cersei) mi mala liať vodu na hlavu, ale vôbec jej to nebolo príjemné. V tej chvíli myslíte na to, či si poviete, že to nejako vydržíte, alebo sa zľaknete a začnete hovoriť, že s ničím takým ste nesúhlasili. Zaujímavé na tom bolo, že po celom dni natáčania za mnou prišiel režisér Miguel Sapochnik a spýtal sa ma, či som v poriadku. Povedala som mu, že ani nie. Tvrdil, že o skutočnom waterboardingu ani nevedel.“

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Herečka spomína aj na ďalšie zaujímavé udalosti z nakrúcania a priznáva, že pre waterboarding prežila panický záchvat, keď sledovala v telke nejakú reláciu, kde sa postava priblížila tvárou k vode. Dokonca z toho dôvodu musela vyhľadať psychologickú pomoc. Viac si môžeš prečítať tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia