Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 20:28
Čas čítania 0:41
Kamila Šebestová

Chceš zistiť, koľko stojí tvoj byt? Špeciálna kalkulačka na nehnuteľnosti to vypočíta za teba

NEWS NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Ceny nehnuteľností na Slovensku neustále stúpajú. Ich presnú hodnotu ti prezradí špeciálna kalkulačka.

Ceny nehnuteľností na Slovensku stúpajú. Portál Nehnuteľnosti.sk vyvinul kalkulačku, ktorá určí cenu nehnuteľnosti podľa lokácie, typu stavby a ďalších špecifických parametrov. Predtým než ju otvoríš, sa však uisti, že vieš presnú veľkosť nehnuteľnosti.

Prvý krok spočíva vo vyplnení adresy v podobe mesta, mestskej časti a ulice. Kalkulačka dokáže vyhľadať adresy na celom Slovensku. Následne sme vybrali z typu nehnuteľností možnosť „byty“. Pokračovali sme s upresnením typu bytu, v našom prípade išlo o 2-izbový byt po rekonštrukcii na druhom poschodí. 

Screenshot kalkulačky na výpočet ceny nehnuteľnosti.
Screenshot kalkulačky na výpočet ceny nehnuteľnosti. Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Potom nás kalkulačka navigovala na zadanie detailnejších vlastností bytu, ako je rok jeho postavenia, typ konštrukcie a orientácia bytu. V našom prípade išlo o byt s veľkosťou 40 metrov štvorcových, ktorý je v blokovej konštrukcii a je orientovaný na juh. V ďalšej časti sme zaklikli, že byt má balkón a garáž, a potvrdili sme, že sme jeho vlastníkmi a neskôr potenciálne plánujeme predaj. Po zadaní e-mailu nám kalkulačka ukázala výslednú sumu.

Výsledok bol celkom prekvapivý. Hoci ide o 2-izbový byt s garážou a balkónom v centre mesta, kalkulačka určila jeho priemernú cenu 144 235 €. 

Screenshot výslednej sumy z kalkulačky na výpočet ceny nehnuteľnosti.
Screenshot výslednej sumy z kalkulačky na výpočet ceny nehnuteľnosti. Zdroj: Nehnuteľnosti.sk
Odporúčané
Odborník na nehnuteľnosti Boháč: Skoro každý, kto kúpil pred rokmi nehnuteľnosť, urobil dobre. Ceny budú naďalej rásť (Rozhovor) Odborník na nehnuteľnosti Boháč: Skoro každý, kto kúpil pred rokmi nehnuteľnosť, urobil dobre. Ceny budú naďalej rásť (Rozhovor) 23. mája 2021, 9:36
Domov
Zdieľať
Diskusia