Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2021, 12:15
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Na východe cez víkend neotvorili viaceré očkovacie centrá: o chvíľu tam zrejme nebude koho očkovať

ZDRAVIE KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Dopyt po vakcíne výrazne klesol. K dispozícii je už pritom aj Pfizer-Biontech.

Vyzerá to tak, že väčšina záujemcov o očkovanie z viacerých oblastí Prešovského samosprávneho kraja má už prvú dávku za sebou. Jeho predseda Milan Majerský povedal, že vakcíny sa preto zrejme už čoskoro presunú do rúk lekárov.

„V štátnej čakárni pre obe centrá nie je prihlásený dostatok záujemcov na prvú dávku Pfizeru-Biontechu, pre ktorú sa v stredu zmenila očkovacia stratégia, ani na preočkovanie vakcínou od Astrazenecy. Vývoj dopytu po vakcíne u občanov Prešovského kraja naznačuje, že sa blížime k bodu, keď bude väčšina osôb, ktoré sa chceli dať zaočkovať, už aj zaočkovaná a vakcinácia sa podľa avíza rezortu zdravotníctva presunie do ambulancií lekárov prvého kontaktu,“ uviedol.

Odporúčané
Na Slovensku je zaočkovaných už vyše 1,5 milióna ľudí. Za deň pichli viac než 25-tisíc vakcín Na Slovensku je zaočkovaných už vyše 1,5 milióna ľudí. Za deň pichli viac než 25-tisíc vakcín 22. mája 2021, 10:06

Takáto situácia však nepanuje v každom kraji. Najmä na západe Slovenska najmladšie ročníky stále čakajú na svoju prvú dávku. Niektorí sa preto rozhodli prihlásiť do okresov na východe a v strede Slovenska, vďaka čomu sa k termínu očkovania dostali omnoho rýchlejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia