Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 14:09
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Májový prieskum AKO: Sulík má stále náskok pred Matovičom, Pellegrini mierne klesá a Fico rastie

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Agentúra AKO sa 13. – 15. mája pýtala ľudí na Slovensku, ktorú politickú stranu by volili, ak by sa voľby do parlamentu konali tento týždeň.

Nový prieskum agentúry AKO ukázal, že politické sily na Slovensku sa počas posledného mesiaca zásadným spôsobom nepreskupili. Najväčší prepad zaznamenala strana Hlas-SD Petra Pellegriniho, ktorá z pôvodných 23,9 % v apríli klesla na 22,5 % v máji. Stabilných 13,8 % si drží strana Richarda Sulíka Sloboda a solidarita a OĽaNO kleslo len o 0,1 % na súčasných 9,9 %. 

Odporúčané
Nedeľný komentár: Drahá nevesta Boris Kollár si pýta ďalšie úroky, platí Kolíková Nedeľný komentár: Drahá nevesta Boris Kollár si pýta ďalšie úroky, platí Kolíková 16. mája 2021, 16:28

O niekoľko desatín percenta si polepšil Smer-SD, ktorý sa aktuálne chystá na zmenu identity strany, a mierne narástlo aj Progresívne Slovensko. Sme rodina zostáva na 7,4 % a do parlamentu by sa tesne dostala aj koalícia maďarských strán. Presne na hranici zvoliteľnosti je KDH, ktoré rozbehlo silnú bilbordovú kampaň. 

Mimo parlamentu je dlhodobo strana Za ľudí Veroniky Remišovej. Po štiepení by sa poslancami nestali ani extrémisti od Mariana Kotlebu, ani odídenci s Milanom Uhríkom. 

Prieskum robili medzi 13. – 15. májom formou telefonických otázok na reprezentatívnej vzorke 1 000 ľudí, ktorá demograficky pokrýva celú populáciu Slovenska. 

Prieskum
Zdroj: AKO
Domov
Zdieľať
Diskusia