Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. apríla 2021, 8:32
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Rusi si vypýtali vzorky vlastnej vakcíny zo slovenských skladov na kontrolu. Sputnikom V zatiaľ očkovať nebudeme

NEWS SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Stalo sa to niekoľko hodín po tom, čo Brazília spochybnila bezpečnosť a účinnosť vakcíny Sputnik V.

Sputnik V si ruská strana zo Slovenska odvezie vo štvrtok na vlastnú kontrolu. Pôjde o 600 dávok. Keďže ide o dvojdávkovú vakcínu, Rusi si zoberú 300 vzoriek z prvej dávky a 300 z druhej dávky. V utorok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Kontrola vakcín má trvať jeden mesiac. „Definitívne rozhodnutie o očkovaní Sputnikom u nás padne až po ukončení tejto kontroly,“ uviedol rezort zdravotníctva. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský teda nebude môcť povoliť experimentálne použitie vakcíny. 

Odporúčané
Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? 26. apríla 2021, 17:39


Vakcíny Sputnik V sú podľa ministerstva zdravotníctva naďalej v skladoch v Šarišských Michaľanoch. V Maďarsku analyzujú 46 ampuliek tejto vakcíny.

Domov
Zdieľať
Diskusia