Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 11:20
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Vedci na Slovensku sú čoraz populárnejší. Najznámejší sú Čekan, Krčméry a Mistrík

NEWS PAVOL ČEKAN VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Podľa aktuálneho prieskumu pozná aspoň jedného vedca viac ako 27 % Slovákov.

Aj vzhľadom na pandémiu koronavírusu ľudia na Slovensku čoraz viac spoznávajú domácich vedcov, ktorí pomáhajú vláde svojou odbornosťou. Výsledky prieskumu Nadácie Eset ukazujú, že záujem o vedu stúpa v posledných troch rokoch raketovým tempom.

Kým v roku 2019 poznalo aspoň jedného slovenského vedca len 9 % obyvateľov krajiny, dnes je to už trojnásobok.

Z výsledkov vyplýva, že jednoznačne najznámejším slovenským vedcom je vedec pôsobiaci v oblasti molekulárnej biológie, biochémie a onkológie Pavol Čekan. Zároveň je jedným zo zakladateľov vedeckej spoločnosti MultiplexDX, ktorá okrem iného vyvíja aj PCR testy. 

„Za to, že som v prieskume vyšiel ako najznámejší vedec s vysokou dôverou, vám všetkým ďakujem. Je to pre mňa ešte väčší záväzok a zodpovednosť naďalej pokračovať v poctivej propagácii slovenskej vedy, ale aj vo vývoji nových diagnostických technológií, metód a testov na rakovinu a infekčné ochorenia,“ komentoval prieskum Esetu Pavol Čekan. 

Domov
Zdieľať
Diskusia