Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2021, 15:36
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Po Sputnik prišli do Michalian maďarské kamióny. Slovenské laboratórium ho však odmietlo vydať

NEWS MAĎARSKO SPUTNIK V VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Nakoniec im na pokyn ministerstva vydali 46 ampuliek.

Dva maďarské kamióny prišli v pondelok (12. 4.) do Šarišských Michalian naložiť 37 paliet vakcíny Sputnik V. Vedenie firmy Imuna Pharm im ich odmietlo vydať s tým, že vakcína je majetkom štátu a musí prejsť riadnym odovzdávacím konaním. Následne firma odoslala na pokyn ministerstva 46 ampuliek vakcíny na testovanie do Maďarska.

Odporúčané
Maďarskí vedci Slovensku odporučili Sputnik V netestovať a rovno ním očkovať, hovorí šéfka ŠÚKL-u Baťová Maďarskí vedci Slovensku odporučili Sputnik V netestovať a rovno ním očkovať, hovorí šéfka ŠÚKL-u Baťová 14. apríla 2021, 7:42


„Samozrejme, že sme odmietli vakcínu naložiť. My za ňu máme zodpovednosť, a ak by niekam vakcína odišla, tak musí prejsť normálnym odovzdávacím konaním. Musí niekto prísť, kto to skontroluje, preberie, a to je relatívne zložitá operácia,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Imuna Pharm Juraj Kamarás.

Domov
Zdieľať
Diskusia