Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 19:06
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Opitý vodič v Považskej Bystrici zaparkoval auto pred policajnou stanicou a udal sa polícii

NEWS
Uložiť Uložené

Obvinenému vodičovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. V dychu mal totiž 2,19 promile.

40-ročný muž z Považskej Bystrice zaparkoval auto na parkovisku pred budovou policajnej stanice. Po vystúpení z auta vošiel do budovy, a keďže javil známky opitosti, spravili mu dychovú skúšku. Pri tej mu namerali 2,19 promile alkoholu. Teraz mu hrozí odňatie slobody na jeden rok. 

Prípady opitosti za volantom nie sú na Slovensku zriedkavé. Prieskum Polície SR dokázal, že súčasťou každej desiatej autonehody je alkohol. Alarmujúce je aj to, že veľa opitých vodičov policajti nezachytia. Portál Autonoviny poukazuje na to, že denne okolo nás môže prejsť aj niekoľko áut, ktoré šoféruje opitý vodič. 

Štatistiky Prezídia Policajného zboru (PPZ) ukázali, že až 59 % dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu sa stane cez víkendy vrátane piatku, avšak ešte rizikovejšími sú predĺžené víkendy a sviatky, počas ktorých opití vodiči spôsobia v priemere o 11 % viac dopravných nehôd. Najmenej zodpovední sú mladí vodiči s vodičskou praxou do 5 rokov, ktorí stoja za viac ako štvrtinou (26 %) všetkých nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu,“ tvrdí polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia