Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Orange
15. apríla 2021, 13:16
Čas čítania 1:44
Sponzorovaný obsah

Nezávislé merania ukázali, ktorý slovenský operátor má najlepšiu sieť

ZAUJÍMAVOSTI ORANGE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Víťaz testov exceluje dokonca aj v európskom meradle.

Obrovské investície presahujúce 140 miliónov eur a vytrvalá práca na zlepšovaní parametrov vrátane dostupnosti a rýchlosti – to všetko charakterizuje slovenskú mobilnú sieť, ktorá uspela v dvoch nezávislých testoch a exceluje aj v európskom meradle. Využívaš ju aj ty? Hovoríme o sieti Orange. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Hassan Ouajbir

Dve štúdie – dve víťazstvá

Nezávislé merania spoločnosti Systemics-PAB Sp. s o. o. v roku 2020, ako aj test spoločnosti Net Check publikovaný v marcovom vydaní českého technologického magazínu Chip hovoria jasnou rečou: najlepšiu 4G sieť na Slovensku má v súčasnosti Orange.

V rámci Slovenska boli do rozsiahleho testu Systemics-PAB zapojené siete všetkých štyroch mobilných operátorov. Orange získal celkovo 942 bodov s dominanciou v oboch kategóriách – hlasové aj dátové služby. Ostatní operátori získali 886, 841 a 711 bodov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Unsplash/Sara Kurfess/na voľné použitie

To, že Orange je slovenským lídrom v oblasti sietí, následne potvrdil aj test uverejnený v marci tohto roka v časopise Chip. Ten Orangeu udelil celkové prvenstvo a najvyššiu známku 1,25. Zvyšní operátori skončili so známkami (ako v škole) 1,36 na druhom, 1,60 na treťom a 2,38 na štvrtom mieste.

Víťaz dokázal konkurenčných operátorov predbehnúť nielen v rýchlosti, ale aj v spoľahlivosti siete, a to bez ohľadu na to, či ide o veľké mesto alebo odľahlú obec. Jeden zo záverov redakcie hovorí za všetko: nikto neposkytuje dáta rýchlejšie ako víťaz testu – Orange.

Vychádzajúc z oficiálnych údajov operátorov, je 4G sieť Orangeu v súčasnosti zároveň aj najdostupnejšou na Slovensku, keďže v jej pokrytí sa nachádza až 99 percent populácie krajiny. Výpočet jej prvenstiev sa tu však nekončí.

Najrýchlejšia v Európe

Z výsledkov meraní Systemics-PAB vyplýva, že 4G sieť Orangeu patrí medzi najvýkonnejšie siete aj v rámci Európy. Testy totiž prebehli v európskom meradle a spolu bolo testovaných až 25 európskych operátorov.

Priemerná dosahovaná rýchlosť sťahovania dát v 4G sieti Orange Slovensko dosiahla v rozsiahlom európskom teste 101,2 Mbit/s, čo bola najvyššia dosiahnutá rýchlosť spomedzi všetkých zúčastnených krajín a operátorov.

Okrem rýchlosti Orange dominoval aj v ostatných sledovaných parametroch dátovej siete, ako napríklad sťahovanie webových stránok či spustenie videa. Pri hlasových službách dosiahol najlepšie výsledky v celkovej kvalite a úspešnosti zrealizovania VoLTE hovorov.

oranžová, orange, magnetofón, komunikácia
Zdroj: Oleg Laptev, Unsplash

Keď investície prinášajú efekt

Orange neustále pracuje na zlepšovaní svojej mobilnej siete. V uplynulých troch rokoch investoval do modernizácie a výmeny technológií 144 miliónov eur. Zmodernizovaných bolo viac ako 2 400 základňových staníc s tým, aby obyvatelia celého Slovenska mohli bez rozdielu využívať všetky benefity jeho mobilnej siete vrátane vysokej spoľahlivosti, stability a rýchlych dátových prenosov.

„Som nesmierne rád, že naša strategická orientácia na kvalitu siete prináša výsledky. Opätovne sa nám potvrdilo, že investície do komplexnej modernizácie siete sme aj v tomto zložitom období adresovali správne. Zohľadňovali nielen jej prípravu na príchod 5G, ale priniesli aj vyššiu priepustnosť a zlepšenie mnohých jej ďalších parametrov, vďaka čomu sa v súčasnosti môžeme pochváliť najlepšou sieťou na Slovensku,“ uviedol Eric Maintenay, riaditeľ úseku informačných systémov a sietí spoločnosti Orange Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia