Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 17:44
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Tieto krajiny ťa pustia na dovolenku, ak budeš zaočkovaný. Slovákov tradične lákajú Chorvátsko aj Grécko

Tieto krajiny ťa pustia na dovolenku, ak budeš zaočkovaný. Slovákov tradične lákajú Chorvátsko aj Grécko
Zdroj: Unsplash - ConvertKit
NEWS DOVOLENKA SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Tohtoročná letná sezóna sľubuje vďaka zeleným pasom dovolenku bez komplikácií.

Vydať sa tento rok na letnú dovolenku nebude jednoduché, ale vďaka postupujúcej vakcinácii už viacero krajín oznámilo, že počas letnej sezóny budú akceptovať vakcinačné pasy.

V praxi to bude znamenať, že sa človek do týchto krajín bude môcť vybrať bez toho, aby musel absolvovať testy na koronavírus alebo stráviť niekoľko dní v karanténe. Jedinou podmienkou bude očkovanie, negatívny test na koronavírus alebo prekonanie choroby.

V Izraeli začal fungovať zelený pas, ktorý rozlišuje medzi zaočkovanými a nezaočkovanými obyvateľmi, už pred niekoľkými týždňami. Izrael však v tejto chvíli dokáže poskytnúť vakcínu všetkým svojim obyvateľom, a tak rozlišovanie nečelí takej kritike, ako keby Slovensko začalo otvárať služby pre zaočkované osoby, ak ešte neboli zaočkovaní všetci, ktorí o vakcináciu majú záujem.

pas
Zdroj: Unsplash/ConvertKit

Očkovací pasy na medzinárodné cestovanie, vďaka ktorému budeš môcť prísť na dovolenku, chystá od polovice mája Grécko aj Cyprus, od júna Malta a Chorvátsko dokonca brány pre zaočkovaných otvorilo už od začiatku apríla.

Domov
Zdieľať
Diskusia