Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti dm drogerie markt.
2. apríla 2021, 18:18
Čas čítania 2:12
Sponzorovaný obsah

Vyberáš si strednú? Na týchto školách praxuješ v dm a zarábaš si ročne viac ako 3 490 eur

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Poď aj ty študovať a praxovať zároveň.

Počul si už o duálnom vzdelávaní? Nesedíš len nad učebnicami, prax získavaš priamo na mieste diania, napríklad v predajni alebo centrále dm. A ešte ti aj platia, takže nemusíš hľadať brigády. Čítaj ďalej a prezradíme ti, čo musíš urobiť preto, aby si mohol absolvovať duálne vzdelávanie v predajniach dm, a koľko si môžeš zarobiť. 

Viac informácií

Duálne vzdelávanie je spôsob, vďaka ktorému sa učíš teóriu a získavaš aj potrebnú prax vo svojom odbore. Odborné školy majú vytvorené zmluvy s rôznymi prevádzkami, ako napríklad aj s drogériami dm. Jeden týždeň si v škole a druhý týždeň v prevádzke, kde sa učíš podľa svojho študijného odboru rôzne veci. Dostávaš plat, a ak sa ti tam páči a darí sa ti, je vysoká pravdepodobnosť, že tam ostaneš pracovať aj po škole. Prípadne sa môžeš ocitnúť na vyššej pozícii. 

dm drogerie, duálne vzdelávanie
Zdroj: dm drogerie

Poď aj ty praxovať do drogérií dm 

Prax v drogériách dm je určite lákavá hlavne pre dievčatá, ktoré tu bežne strávia občas aj hodiny. Neznamená to však, že sa nenájde zaujímavá práca aj pre chlapcov. Praxovať môžeš aj v centrále. Čo treba preto urobiť? Vybrať si tú správnu školu. Dm spolupracuje so strednými odbornými školami a s obchodnými akadémiami naprieč Slovenskom. Na duálnom vzdelávaní sa s nimi môžeš zúčastniť v rámci odboru obchodný pracovník a obchodná akadémia. Zoznam škôl, s ktorými spolupracujú, nájdeš na tomto odkaze

Duálne vzdelávanie si pochvaľuje aj Magdaléna 

Magdaléna je absolventkou duálneho vzdelávania v drogérii dm. Keď sa dozvedela o tejto možnosti, zmenila rozhodnutie a poslala si prihlášku na inú školu. „Môžem povedať, že z môjho pohľadu zo spo­ločností zapojených do duálneho vzdelávania ponúka pre svojich študentov najatraktívnej­šie možnosti sebarozvoja a benefitov práve dm. A ja som chcela byť súčasťou. Tak som si podala prihlášku aj na Strednú odbornú školu obchodu a služieb Samuela Jurkoviča v Bratislave, kde sa dá študovať v systéme duálneho vzdelávania. A už v tom čase som vedela, že práve táto škola je pre mňa prioritná.“ 

Magdaléna je absolventkou duálneho vzdelávania s praxou v dm.
Magdaléna je absolventkou duálneho vzdelávania s praxou v dm. Zdroj: dm drogerie

Magdaléne sa najviac páčilo, že mala týždeň školu a týždeň prax, a ak by sa mohla rozhodnúť znova, určite by sa rozhodla rovnako. Počas praxe mala niekoľko workshopov, zúčastnila sa na profesionálnom fotení a aj na rozhovoroch. Dokonca si vyskúšala aj rolu maskota. „Celé štyri roky by som teda opísala ako jedno obrovské dobrodružstvo,“ dodáva. 

Naučíš sa to, čo sa z kníh nedá naučiť 

Za najväčší benefit považuje Magdaléna spojenie teórie a praxe. „Nemyslím si, že dvojtýždňová prax v rámci jedného roka, aká je bežná v rámci klasického neduálneho štúdia na strednej odbornej škole, by bola dostatočná. Určite, človek sa aj za tie dva týždne dokáže niečo naučiť, ale rozhodne sa nedá povedať, že má prax. Zato ja a moji spolužiaci o sebe môžeme sebavedome povedať, že pracovné skúsenosti máme.“ Prax vníma aj s odstupom času ako zábavu. Podľa jej slov ju naučila komunikovať a reagovať pohotovo a s chladnou hlavou. 

Navyše praxou v dm si môžeš zarobiť až 3 490 eur ročne. Nejde pritom o brigádu, ktorá s tvojím štúdiom nesúvisí. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa dm duálne vzdelávanie (@dm_dual)

Ako sa zapojiť? 

Ak chceš absolvovať duálne vzdelávanie v dm, prihlás sa na školu, s ktorou spolupracujú. Zaregistruj sa na „Vaša žiadosť v dm – duálne vzdelávanie“ a pridaj kópie posledných dvoch vysvedčení. S rodičmi si dohodnite stretnutie s oblastným manažérom v predajni. Následne absolvuješ pohovor a na prijímačky prinesieš potvrdenie, že ťa bude dm podporovať v štúdiu. 

Chcem praxovať v dm

Viac informácií nájdeš na odkaze tu alebo tu, prípadne aj na tomto instagramovom profile

Domov
Zdieľať
Diskusia