Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2021, 14:47
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Elektrická vlajková loď od Mercedesu odhaľuje interiér s revolučným 141 cm panelom displejov

Elektrická vlajková loď od Mercedesu odhaľuje interiér s revolučným 141 cm panelom displejov
Zdroj: Daimler
TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Elektrický Mercedes-Benz EQS má parádny interiér.

Automobilka Mercedes-Benz ešte v úvode roka naznačila, že chystaná elektrická vlajková loď EQS dostane revolučnú palubnú dosku. Jej centrom je totiž tzv. MBUX Hyperscreen, teda obrovská klenutá obrazovka, ktorá sa tiahne takmer celou šírkou palubovky. V uplynulých hodinách značka oficiálne odhalila interiér chystaného elektromobilu a koncept palubovky v plnej kráse.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30


Už na prvý pohľad je jasné, že EQS bude akousi triedou S medzi elektromobilmi, a to so všetkým, čo k tomu patrí. V základnej konfigurácii bude mať nové EQS rovnaké rozloženie displejov ako nové esko – pred vodičom budú voľne stojace 12,3” digitálne budíky, zatiaľ čo zo stredového tunela priamo vystupuje 12,8” displej infotainmentu.

Mercedes-Benz, EQS,
Zdroj: https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Start.xhtml?oid=4836258


V prípade príplatkovej výbavy však bude v aute MBUX Hyperscreen, čiže spleť troch rozmerných displejov – 12,3” digitálne budíky, 17,7” centrálny displej a 12,3” obrazovka pred spolujazdcom. Jednotlivé obrazovky sú zaliate do jedného zahnutého skleneného panela s celkovou šírkou viac ako 141 centimetrov a s celkovou plochou 2 432,11 cm².  

Druhý variant nemá ozdobný dekór a nahrádza ho skleneným povrchom. Krycie sklo sa v procese tvarovania trojrozmerne ohýba pri teplotách približne 650 °C. To umožňuje neskreslený pohľad na displej v celej šírke vozidla nezávisle od uhla pohľadu.

Mercedes-Benz, EQS,
Zdroj: https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Start.xhtml?oid=4836258

Automobilka uvádza, že ohnuté sklo pozostáva z kremičitanu hlinitého, ktorý je mimoriadne odolný proti poškriabaniu. Okrem toho dve vrstvy krycieho skla znižujú odrazy a zjednodušujú čistenie. Akýsi wow efekt pritom nastáva nielen pri pohľade na novú palubovku, ale aj techniku v jej útrobách – pod povrchom klenutej hyperobrazovky sa nachádza osem jadier procesorov, 24 GB RAM, pričom prenosová rýchlosť pamäte RAM je 46,4 GB za sekundu. 

Odporúčané
Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu Mercedes-AMG predstavil svoje športové SUV v novej hybridnej verzii, ktorá sľubuje vyšší výkon a nižšiu spotrebu 24. októbra 2023, 15:30

Ako je pri modeloch značky Mercedes-Benz zvykom, nechýba početne zastúpené náladové osvetlenie, no a, samozrejme, plejáda tých najkvalitnejších materiálov. Mimoriadne luxusne pôsobiaci interiér ukazujú na prvých fotkách, ktoré okrem tvarovania a dizajnu naznačujú veľkolepú vnútornú priestrannosť. Oficiálne odhalenie modelu EQS je naplánované na 15. apríla.

Mercedes-Benz, EQS, Mercedes-Benz, EQS, Mercedes-Benz, EQS, Mercedes-Benz, EQS,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia