Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2021, 12:37
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Boris Kollár: Odchod Igora Matoviča a Richarda Sulíka nič nevyrieši, cirkus sa presunie inde

POLITIKA BORIS KOLLÁR PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu nevidí inú možnosť ako pokračovanie v štvorkoalícii. Ak si vláda uvedomí, že to nedokáže, mala by odovzdať moc niekomu inému.

Boris Kollár v relácii Sobotné Dialógy potvrdil, že hnutie Sme Rodina je jednoznačne za pokračovanie v štvorkoalícii, zároveň však dodal, že výmena na poste predsedu vlády nič nevyrieši. Myslí si, že keby sa Igor Matovič a Richard Sulík presunuli do parlamentu, chaos by sa presunul do Národnej rady alebo na koaličnú radu. Zároveň pripustil, že si vie predstaviť aj trojkoalíciu so Za ľudí, ak by nebola iná možnosť.

Hnutie Sme Rodina odmieta menšinovú vládu. Boris Kollár vyhlásil, že keď sa vládne strany nedohodnú, mali by predstúpiť pred Slovákov, ospravedlniť sa za svoju neschopnosť a odovzdať moc niekomu inému.

Peter Pellegrini upozornil, že koaličná kríza trvá už tri týždne, počas ktorých vláda zabudla riadiť pandémiu. Dodal, že Slovensko nemá dvoch kľúčových ministrov – práce a zdravotníctva. „Táto loď dostala toľko torpéd, že sa diery zaplátať nedajú, jediným riešením sú predčasné voľby,“ povedal šéf strany Hlas-SD. „Predseda vlády je bezpečnostným rizikom pre krajinu,“ dodal Peter Pellegrini. 

Odporúčané
Za exotickú dovolenku oddnes riskuješ pokutu 1 000 €. Zastaví ťa polícia, ak budeš chcieť zákaz obísť letom z Viedne? Za exotickú dovolenku oddnes riskuješ pokutu 1 000 €. Zastaví ťa polícia, ak budeš chcieť zákaz obísť letom z Viedne? 20. marca 2021, 8:41

Boris Kollár tvrdí, že je korektné, keď Igor Matovič nekomunikuje cez Facebook. „Kríza by sa nevylepšila tým, keby dával hejterské statusy. Vítam, že premiér je zdržanlivý, nemôžem to povedať o Richardovi Sulíkovi, ten premiéra okydal úplne všade,“ dodal Kollár, podľa ktorého vláda v súčasnosti funguje ďalej. „Pracuje sa a rokuje,“ vysvetlil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia