Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 17:22
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Milan Krajniak sa vzdáva postu ministra práce

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Povedal to na tlačovej konferencii strany Sme rodina.

Predseda parlamentu Boris Kollár dnes povedal, že strana Sme rodina nemá žiadne personálne požiadavky, teda neočakávajú nikoho odchod. „Toto je jeden cirkus a takto ďalej ísť nemôžeme. Zbytočne budeme rozprávať, že nechceme predčasné voľby – ani ja ich nechcem. Ale robíme všetko pre to, aby sa uskutočnili,“ povedal na margo dnešných tlačoviek svojich koaličných partnerov. Počas tlačovej besedy hovoril o tom, ako jeho strana pracovala najmä na veciach, ktoré by prakticky ľuďom v čase pandémie pomohli, ako bolo pozastavenie exekúcií, pomoc v gastre a turizme.

Krajniak odstupuje

Kollár nevie, čo by sa zmenilo v prípade, keby Sulík a Matovič odstúpili. Naďalej by totiž podľa neho boli členmi parlamentu a chodili by na koaličnú radu, kam by z vlády len presunuli svoj konflikt. Zdôraznil, že Sme rodina nemá personálne požiadavky na vládu. Milan Krajniak však podáva demisiu zo svojej pozície ministra práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Vzdávam sa postu ministra práca. Svoju demisiu chápem ako krok k ukončeniu politickej krízy,“ povedal s tým, že svojou demisiou nič nesleduje. Už o nej informovali aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá by mala určiť, kto bude ministerstvo teraz viesť.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Kollár doplnil, že nemajú personálne očakávania od svojich koaličných partnerov, no nechcú menšinovú vládu. Vedia si okrem terajšej štvorkoalície predstaviť aj fungovanie v trojkoalícii.

Strana Za ľudí dnes už požiadala o odchod zo svojich postov nielen premiéra Igora Matoviča, ale aj Richarda Sulíka. Štvorkoalíciu chcú rekonštruovať bez nich a voľby považujú za najhorší možný scenár. Sulíkova strana SaS chce odchod premiéra, pričom Sulík povedal, že je v prípade potreby ochotný odísť tiež.

 

Celé dianie koaličnej krízy sledujeme aj ONLINE.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Minister práce Milan Krajniak podáva demisiu, ale nevysvetlil prečo KOALIČNÁ KRÍZA: Minister práce Milan Krajniak podáva demisiu, ale nevysvetlil prečo 15. marca 2021, 10:04
Domov
Zdieľať
Diskusia