Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2021, 11:01
Čas čítania 2:31
Dominik Vetrák

3 lacné a nezabudnuteľné hry, ktoré ťa očaria RPG prvkami, hrateľnosťou a príbehom

TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Dnes ti odporučíme 3 vynikajúce hry od štúdia Supergiant Games

V rámci našej série Tip na hry sa dnes pozrieme na zúbok nesmierne talentovanému americkému štúdiu Supergiant Games. Firma funguje už 12 rokov a každým ďalším projektom sa dostáva do pozornosti väčšieho množstva hráčov, kritikov a médií. 

Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, tak všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S.

Odporúčané
Prečo sa Wanda a Vision rozprávali s divákmi ako Deadpool? Kto je v skutočnosti Agnes a čo znamenal tajomný koniec epizódy? Prečo sa Wanda a Vision rozprávali s divákmi ako Deadpool? Kto je v skutočnosti Agnes a čo znamenal tajomný koniec epizódy? 20. februára 2021, 15:30

1. Bastion – PC, PS4, Xbox One, iOS, Nintendo Switch, Xbox 360, PS Vita (MC: 90/100)

Bastion je ich prvá hra, ktorá vznikla už 2 roky po založení firmy, čo je enormný výkon. Ide o príbehový titul z izometrického pohľadu, kedy sa na postavy a svet pozeráš zhora. 

Ten oplýva dojemným príbehom s nejakým tým zvratom a sympatickými postavami. Oceníš aj pekný soundtrack a nádherné herné prostredia. Už prvý titul tohto štúdia dal na známosť, že soundtrack a výtvarný štýl je niečo, na čom si budú dávať extrémne záležať. 

Čerešničkou na torte je však návyková hrateľnosť. Tá dovoľuje využívať viaceré zbrane, meniť ich priamo v leveloch alebo pred nimi a kombinovať tak viaceré spôsoby, ako na nepriateľa zaútočiť. Bastion ťa dokáže prekvapiť, ponúknuť náročnú výzvu pri bossoch a očariť ťa svojím vizuálom. Systém RPG ti okrem iného dovolí vylepšovať si aj svoju postavu a zbrane. 

2. Transistor – iOS, PC, PlayStation 4, Nintendo Switch (MC: 86/100)

Prešli 3 roky a vývojári kompletne prekopali svoje herné mechanizmy. Namiesto súbojov v reálnom čase prešli na ťahový štýl. Hlavnú postavu rozostavíš po bojovom poli a vyberieš si z viacerých možností útokov, ktoré následne prevedieš. Musíš rozmýšľať takticky a snažiť sa zneškodniť čo najviac nepriateľov behom jedného útoku. Náročnosť sa dá znížiť, a tak si Transistor užijú aj hráči, ktorí v podobnom žánri nevynikajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia