Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 8:11
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Matovič útočí na Sulíka a Remišovú kvôli ruskej vakcíne: Chcú, aby sme sa trápili s lockdownom a zbytočnými úmrtiami

POLITIKA IGOR MATOVIČ SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Predseda vlády v nedeľu večer na Facebooku útočil okrem novinárov aj na koaličných partnerov.

Premiér Igor Matovič v nedeľu večer po útoku na novinárov zverejnil status, v ktorom zopakoval dôležitosť používania ruskej vakcíny Sputnik V aj napriek tomu, že ju Európska lieková agentúra zatiaľ neregistrovala. Argumentuje tým, že „ročne dá ministerstvo zdravotníctva tisíce povolení na používanie neregistrovaných liekov“. Presnú štatistiku nezverejnil.

Pôvodne schválenie ruskej očkovacej látky vetovala šéfka Za ľudí Veronika Remišová, ktorá upozornila, že nejde o geopolitický boj, ale je podľa nej dôležité počkať na schválenie EÚ, nech ide o akúkoľvek vakcínu. Matovič v statuse kritizuje aj Sulíka. 

Tvrdí, že ak bude Slovensko čakať na schválenie Európskou liekovou agentúrou, Rusko predá 2 milióny rezervovaných vakcín niekomu inému.

Každý, kto má iný názor ako premiér vraj „chce, aby sme sa trápili s lockdownom a zbytočnými úmrtiami týždne a mesiace navyše.“  

Odporúčané
Nedeľný komentár: Fico už bráni aj Bödöra, lopatu po Sulíkovi preberá Remišová Nedeľný komentár: Fico už bráni aj Bödöra, lopatu po Sulíkovi preberá Remišová 21. februára 2021, 17:00

Odborník na dezinformácie a extrémizmus Daniel Milo z organizácie Globsec vidí v pretláčaní vakcíny Sputnik V skôr pokusy o šírenie ruskej propagandy ako o úprimnú snahu pomôcť Európe. 

Biochemik Jan Trnka pre Denník N identifikoval viaceré časti zverejnených dát, ktoré v ňom vyvolávajú otázniky. Rusi napríklad nesprístupňujú akékoľvek informácie o tom, akú účinnosť dosahuje vakcína po prvej dávke. Rusi napríklad po podaní vakcíny zrazu vylúčili pozitívne prípady zo štatistiky. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia