Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2021, 16:50
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Sestra Pedra Pascala je transrodovou ženou. Slávny herec z Mandaloriana či Game of Thrones ju plnohodnotne podporil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

„Moja sestra, moje srdce, naša Lux,“ napísal.

Sestra Pedra Pascala menom Lux sa nedávno objavila na obálke španielskeho magazínu Ya. V novom vydaní prišla so svojím coming outom a svetu odkázala, že je transrodovou ženou, uvádza Entertainment Weekly. Známy herec zdieľal na Instagrame obálku magazínu a z popisu jeho príspevku je jasné, že svoju sestru jednoznačne podporuje. 

Mi hermana, mi corazón, nuestra Lux,“ napísal Pedro Pascal, čo v preklade znamená „Moja sestra, moje srdce, naša Lux“. Herca môžeš poznať najmä z tvorby Netflixu a HBO. Pascal si zahral napríklad postavu Dina Djarina (prezývaného Mando) zo seriálu Mandalorian, Oberyna Martella z Game of Thrones či agenta Javiera Peñu z Narcos.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Lux Pascal pre španielsky magazín povedala, že jej tranzíciu v rodine považovali za prirodzenú a v podstate ju všetci dlhodobo očakávali. Jej brat Pedro stál od začiatku pri nej. Keď mu povedala, že je transrodovou ženou a cíti sa šťastne, herec odvetil: „Perfektné, to je neuveriteľné.

Kvôli pozitívnemu vnímaniu transrodových osôb je podľa Lux veľmi dôležitý aktivizmus. „Potrebujeme transaktivistov, ktorí sú dobrí, sú šikovní, informovaní, a ktorí môžu byť silnými hlasmi proti transfóbii, homofóbii a rasizmu,“ nechala sa počuť.

Odporúčané
Transrodová Slovenka: Nikomu nechcem ničiť hodnoty, chcem len prežiť svoj život tak, ako to cítim (Rozhovor) Transrodová Slovenka: Nikomu nechcem ničiť hodnoty, chcem len prežiť svoj život tak, ako to cítim (Rozhovor) 19. marca 2019, 17:24
Domov
Zdieľať
Diskusia