Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 10:07
Čas čítania 4:22
Marián Mauik Biel

ROG Strix Scar 17: Notebook pre herných extrémistov (Prvý pohľad)

ROG Strix Scar 17: Notebook pre herných extrémistov (Prvý pohľad)
Zdroj: Asus
TECH
Uložiť Uložené

Mali sme príležitosť zoznámiť sa herným notebookom, ktorý to s výkonom asi až trochu preháňa

Mali sme možnosť sa krátko zoznámiť s čerstvým prírastkom do rodiny notebookov Republic of Gamers Strix od Asusu, ktorý predstavili len v januári a do obchodov sa dostáva v tieto dni. Ako všetky čistokrvné herné laptopy sa nehanbí za svoj extravagantný zovňajšok. Viac nás však zaujal zoznam parametrov, ktorými konkuruje veľkých stolným počítačom – 360 Hz obnovovacia frekvencia displeja, Ryzen 9 a Nvidia RTX 3080.

Odporúčané
Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia) Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia) 1. februára 2021, 12:30

 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa nám pozdáva konštrukcia herného notebooku
  • V čom je iný displej na Strix Scar 17
  • Akú výbavu sme mohli krátko vyskúšať
  • Koľko stojí tento laptop

O 200% viac adaptérov ako pri iPhone

ROG má v ponuke 15 a 17-palcové verzie tejto novinky. Náš kus mal tú väčšiu uhlopriečku. Preto hneď na začiatku prekvapilo pomerne kompaktné balenie. Na to, že ide o 17-palcový herný notebook by človek čakal škatuľu ako svet. Našťastie pomohlo zníženie rámikov okolo displeja, takže samotný notebook má skôr rozmery 15-palcových bežných modelov. Možno sa aj do notebookov dostáva nóva móda zmenšovať balenie.

Asus
Zdroj: Marián Mauik Biel

Oproti Applu alebo Samsungu tu s adaptérom nebudeš mať problém. V balení sú dokonca dva, štandardný 240 W a cestovný 100 W. Na dlhšie herné seansy je určený ten prvý, ktorý sa prakticky nezahrieva. Ale na nie extrémne používanie na víkendovej chate sa hodí o polovicu menšia cestovná nabíjačka.

Domov
Zdieľať
Diskusia