Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2021 o 20:26
Čas čítania 0:50
Lukáš Čelka

Na COVID oddelení Košickej nemocnice horelo. Museli evakuovať časť pacientov

NEWS NEMOCNICA POŽIAR
Uložiť Uložené

Pacient utrpel pri požiari popáleninu predlaktia. Momentálne je v stabilizovanom stave umiestnený na JIS.

Na COVID oddelení Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiach horelo. Požiar, ktorý vypukol v nedeľu večer zranil jedného pacienta. „Príčinou požiaru bolo úmyselné zapálenie známou osobou," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, Jana Matis Libová.

„Lokalizovaná plocha požiaru bola 12 metrov štvorcových. Konkrétne došlo k zhoreniu postele a osobných vecí pacienta," povedala Matis Libová s tým, že evakuovali 14 ľudí.

„Po vykonaní prvotného zásahu boli pacienti evakuovaní do priestorov chodby a miestnosť sa odvetrávala. Následne sa na poschodí vykonávalo ochladzovanie priestorov," dodala. Na mieste podľa jej slov zasahovalo 17 hasičov, pričom pri zásahu používali aj autonómne dýchacie prístroje.

Odporúčané
Slovenskí vedci vyvíjajú test, ktorý by mal odhaliť aj nebezpečnú juhoafrickú mutáciu koronavírusu Slovenskí vedci vyvíjajú test, ktorý by mal odhaliť aj nebezpečnú juhoafrickú mutáciu koronavírusu 8. februára 2021 o 16:50

Požiar vznikol na lôžku hospitalizovaného pacienta s koronvírusom a utrpel pri ňom popáleninu predlaktia. Momentálne je v stabilizovanom stave umiestnený na JIS. Podľa slov hovorkyne išlo o malý požiar, ktorý uhasili zamestnanci nemocnice svojpomocne ešte pred príchodom hasičov.


„Nedošlo k veľkým škodám, ide len o lôžko a úpravu miestnosti, v ktorej požiar vznikol, škody momentálne vyčísľuje technické a právne oddelenie nemocnice," doplnila Libová s tým, že incident prešetruje polícia v súčinnosti s personálom UNLP Košice.


Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia. „Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku požiaru, ako aj rozsah spôsobených škôd je predmetom vyšetrovania," uviedla Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Domov
Zdieľať
Diskusia