Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2021, 19:50
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Na Novom Zélande majú koncerty pre 30-tisíc ľudí každý týždeň. Ľudia nepotrebujú rúška ani negatívne testy

NEWS KONCERTY NOVÝ ZÉLAND
Uložiť Uložené

Nový Zéland sa s koronavírusom vysporiadal po svojom a dnes si môže dovoliť luxus v podobe obrovských koncertov.

Nový Zéland uzavrel svoje hranice ešte vlani v marci, keď sa vrátiť mohli len novozélandskí občania a osoby s trvalým pobytom. Ostrovná krajina má zároveň vytvorené „cestovateľské bubliny“ s Austráliou a ďalšími tichomorskými ostrovnými štátmi, ktoré takisto boli do veľkej miery úspešné v boji s pandémiou.

Na rozdiel od veľkej väčšiny krajín sveta nezažil Nový Zéland druhú vlnu. Vlani tam mali približne dva mesiace bez akéhokoľvek nového prípadu a v posledných mesiacoch sa dajú denné prírastky nových prípadov počítať na prstoch rúk.

Zatiaľ, čo väčšina sveta žije pod prísnym lockdownom, Nový Zéland dokonca nedávno umožnil opätovne organizovať veľké kultúrne podujatia.

Dôkazom je aj koncertná šnúra kapely Six60, na ktorú sa podľa reportáže BBC prišlo pozrieť viac ako 30-tisíc ľudí bez rúšok a negatívnych testov. Dav ľudí sa mačkal pred pódiom tak ako si to pamätáme z čias pred pandémiou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia